Nyhedsartikel

Støjberg-parti indleder jagt på vælgererklæringer

Ritzau / Redaktionen
redaktionen@radio4.dk

Inger Støjberg har godkendt, at hendes navn bruges af nyt opstillingsberettiget parti, bekræfter Valgnævnet.

Den tidligere udlændingeminister Inger Støjberg kan have stiftet et nyt parti og være klar til at stille op til folketingsvalget, som skal finde sted inden for et år. Partiet “Danmarksdemokraterne” er blevet godkendt af Valgnævnet efter et møde tirsdag.

Dermed kan partiet, hvis fulde navn er “Danmarksdemokraterne – Inger Støjberg”, begynde at samle vælgererklæringer. Støjberg har selv givet samtykke til, at hendes navn bliver brugt i partinavnet. Det bekræfter Valgnævnet.

Hun har tidligere afvist at kommentere sagen, men har over for Ritzau kaldt det “et meget godt navn”.

Her kan du høre Inger Støjberg i seneste udgave af Det Blå Hjørne:

Det er ikke Inger Støjberg, som selv har søgt om tilladelse til at opstille under navnet, men en anden. Vedkommende har oprettet en forening af samme navn og købt et domænenavn til partinavnet. Ritzau har forgæves forsøgt at få en kommentar fra vedkommende og forsøger at få en kommentar fra den tidligere Venstre-minister.

Tirsdag var en form for deadline for Inger Støjberg, hvis hun ønsker at starte et nyt parti og samtidig være klar til et efterårsvalg. På Folkemødet i sidste uge forholdt Støjberg sig til det.

“Det er klart, at det kan ikke vente år og dage, hvis jeg går i gang med noget nyt. Det er klart nok. Der kommer et valg på et eller andet tidspunkt.”

“Den 21. juni er det præcis et halvt år siden, at jeg blev smidt ud af Folketinget, og så har jeg i hvert fald haft et halvt år til at vurdere situationen,” sagde hun til Ritzau.

 

Smidt ud af Folketinget

I december 2021 blev Støjberg idømt 60 dages ubetinget fængsel i Rigsretten for ulovligt at adskille asylpar, hvor den ene var mindreårig. Otte dage senere blev hun erklæret uværdig til at sidde i Folketinget.

Hun forlod tidligere på året Venstre, som stemte for at sende hende for den blot anden rigsret på hundrede år. Støjberg har flere gange gjort det klart, at hun ikke er “færdig med dansk politik”.

Tidligere formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl sagde i fredags til Radio4, at han ikke genopstiller for partiet ved næste valg. Det har fået flere til at spekulere i, om han danner et parti med Støjberg.

Her kan du høre Kristian Thulesen Dahl fortælle, hvorfor han ikke genopstiller for Dansk Folkeparti:

For at stille op til valget skal partiet have indsamlet mindst 20.182 vælgererklæringer femten dage før valgdagen.

Oprindeligt var der to partier med Støjbergs navn, som søgte opstilling. Men det andet frafaldt sin ansøgning, idet “Danmarksdemokraterne” blev godkendt.

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Læs også

25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere
25.06.22

Søren Espersen og Dennis Flydtkjær flygter fra Dansk Folkeparti

Siden Morten Messerschmidt d. 23 januar i år overtog posten som Dansk Folkeparti formand, er hans folketingsgruppe skrumpet fra at have 16 medlemmer til nu seks medlemmer. Senest er det Dennis Flydtkjær som har valgt at forlade partiet. “I de sidste par år er det politiske i partiet blevet overskygget af interne læk fra møder,…

Læs mere
25.06.22

DF’s folketingsgruppe er mere end halveret siden valg

Fredag forlod to folketingsmedlemmer Dansk Folkeparti, og lørdag morgen følger Søren Espersen trop. Det seneste halve år har Dansk Folkeparti mistet en række profiler i både folketingsgruppen, hovedbestyrelsen og sekretariatet på Christiansborg. Efter formandsopgøret 23. januar, der sluttede med, at Morten Messerschmidt vandt med knap 60 procent af stemmerne, har den nye formand forsøgt at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet