Stor rejselyst giver lang ventetid på nyt pas

Dansk EU pas.

Skrevet af

28. juli 2021

anp@radio4.dk

anp@radio4.dk

Flere af landets borgerservicecentre har travlt i øjeblikket. For med lempede rejserestriktioner har mange danskere brug for at få fornyet deres pas.

Det betyder, at der flere steder i landet lige nu er flere ugers ventetid på at kunne bestille en tid til at få et nyt pas.

Det viser en opgørelse, Radio4 Morgen har lavet.

Hørsholm Kommune er blandt kommunerne med længst ventetid. Her kan man først bestille en tid til pas-fornyelse den 26. august.

I Tønder Kommune er der også lang ventetid. Der er den første ledige tid til pasbestilling den 20. august.

Også i Randers Kommune er der ekstra pres på pas-bestillingen i øjeblikket.

Her er der først en ledig tid den 25. august, fortæller Helene Bækmark, der er direktør for Social og Arbejdsmarked i Randers Kommune:

“Lige for tiden udleverer vi mellem 30 og 50 pas om dagen, og det er ganske højt i forhold til, hvordan det plejer at være,” siger Helene Bækmark til Radio4 Morgen:

“Vi vil rigtig gerne hjælpe dem, der står og skal af sted på ferie. Men det kræver jo, at de kan komme til.”

Hør interviewet med direktør for Social og Arbejdsmarked i Randers Kommune, Helene Bækmark her:

Helene Bækmark opfordrer borgerne til at ringe og bestille tid i stedet for at booke tid digitalt. Hos borgerservice i Randers Kommune er man også opmærksom på at få fordelt borgerne, der bestiller tid til pasfornyelse:

“Vi spørger, når borgerne kontakter os, hvornår de skal bruge deres pas. Og så vejleder vi om, at hvis man først skal af sted til oktober, så kan man prøve at vende tilbage om nogle uger, når det værste pres er overstået.”

Randers Kommune har både sat ekstra personale på arbejde og udvidet deres åbningstid for at lette køen til pasfornyelsen.

Foto: Brian Bergmann/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

RADIO4 MORGEN

05:05
08:00