Nyhedsartikel

Syg Bruce Willis indstiller lang karriere

Dorte Lind & Ida Kristensen
idk@radio4.dk

Bruce Willis har haft et utal af roller. Nok mest kendt er rollen som politimanden John McClane i filmene Die Hard. Men nu indstiller den amerikanske skuespiller karrieren.

Onsdag lagde Willis’ familie en besked ud på Instagram, om at filmstjernen stopper på grund af sygdommen afasi. En sygdom som påvirker ens evne til at forstå og tale.

Vi har talt med filmanmelder Casper Christensen, der driver filmpodcasten Filmnørdens Hjørne, om hvad det er for en karriere, der nu slutter for Bruce Willis.

Hør hele interviewet med Casper Christensen, der vender Bruce Willis’ karriere herunder:

”Det er stort, det han har lavet. Han blev en ting op gennem 80’erne. Specifikt med serien Moonlighting (De heldige helte, red.), hvor han slog i gennem. Men det var helt klart med Die Hard, at han pludselig blev en A-liste-stjerne, og det red han højt på resten af sin karriere,” siger han.

Casper Christensen lægger dog ikke skjul på, at skuespillerens karriere de sidste 15 år langt fra har været imponerende.

”Det har ikke været nogen hemmelighed, at to i Hollywood har konkurreret om, hvor mange lortefilm kunne de producere på ét år. Nicolas Cage og Bruce Willis,” siger han og fortsætter:

”Indimellem har der været en god film. Men der er er blevet længere og længere imellem dem.”

Bruce Willis har haft bærende roller i en række prisvindende film – og film af markante instruktører. Blandt andet Den 6. sans, Pulp Fiction, 12 Monkeys og Det femte element.

Foto: Will Oliver/EPA/Ritzau Scanpix

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet