Nyhedsartikel

Syg Bruce Willis indstiller lang karriere

Dorte Lind & Ida Kristensen
idk@radio4.dk

Bruce Willis har haft et utal af roller. Nok mest kendt er rollen som politimanden John McClane i filmene Die Hard. Men nu indstiller den amerikanske skuespiller karrieren.

Onsdag lagde Willis’ familie en besked ud på Instagram, om at filmstjernen stopper på grund af sygdommen afasi. En sygdom som påvirker ens evne til at forstå og tale.

Vi har talt med filmanmelder Casper Christensen, der driver filmpodcasten Filmnørdens Hjørne, om hvad det er for en karriere, der nu slutter for Bruce Willis.

Hør hele interviewet med Casper Christensen, der vender Bruce Willis’ karriere herunder:

”Det er stort, det han har lavet. Han blev en ting op gennem 80’erne. Specifikt med serien Moonlighting (De heldige helte, red.), hvor han slog i gennem. Men det var helt klart med Die Hard, at han pludselig blev en A-liste-stjerne, og det red han højt på resten af sin karriere,” siger han.

Casper Christensen lægger dog ikke skjul på, at skuespillerens karriere de sidste 15 år langt fra har været imponerende.

”Det har ikke været nogen hemmelighed, at to i Hollywood har konkurreret om, hvor mange lortefilm kunne de producere på ét år. Nicolas Cage og Bruce Willis,” siger han og fortsætter:

”Indimellem har der været en god film. Men der er er blevet længere og længere imellem dem.”

Bruce Willis har haft bærende roller i en række prisvindende film – og film af markante instruktører. Blandt andet Den 6. sans, Pulp Fiction, 12 Monkeys og Det femte element.

Foto: Will Oliver/EPA/Ritzau Scanpix

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet