Nyhedsartikel

Syg Bruce Willis indstiller lang karriere

Dorte Lind & Ida Kristensen
idk@radio4.dk

Bruce Willis har haft et utal af roller. Nok mest kendt er rollen som politimanden John McClane i filmene Die Hard. Men nu indstiller den amerikanske skuespiller karrieren.

Onsdag lagde Willis’ familie en besked ud på Instagram, om at filmstjernen stopper på grund af sygdommen afasi. En sygdom som påvirker ens evne til at forstå og tale.

Vi har talt med filmanmelder Casper Christensen, der driver filmpodcasten Filmnørdens Hjørne, om hvad det er for en karriere, der nu slutter for Bruce Willis.

Hør hele interviewet med Casper Christensen, der vender Bruce Willis’ karriere herunder:

”Det er stort, det han har lavet. Han blev en ting op gennem 80’erne. Specifikt med serien Moonlighting (De heldige helte, red.), hvor han slog i gennem. Men det var helt klart med Die Hard, at han pludselig blev en A-liste-stjerne, og det red han højt på resten af sin karriere,” siger han.

Casper Christensen lægger dog ikke skjul på, at skuespillerens karriere de sidste 15 år langt fra har været imponerende.

”Det har ikke været nogen hemmelighed, at to i Hollywood har konkurreret om, hvor mange lortefilm kunne de producere på ét år. Nicolas Cage og Bruce Willis,” siger han og fortsætter:

”Indimellem har der været en god film. Men der er er blevet længere og længere imellem dem.”

Bruce Willis har haft bærende roller i en række prisvindende film – og film af markante instruktører. Blandt andet Den 6. sans, Pulp Fiction, 12 Monkeys og Det femte element.

Foto: Will Oliver/EPA/Ritzau Scanpix

Læs også

25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet