Nyhedsartikel

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Jacob Grosen
jag@radio4.dk

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner.

”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.”

Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at kampen mod vejafgiften er slut, selvom den nu er vedtaget i Folketinget.

”Vi har bestemt ikke overgivet os. Der kommer flere aktioner. Du får ikke at vide, hvad vi har planlagt i dag. Vi skal have afholdt nogle møder, hvor vi skal have samlet folk,” siger Jakob Forman til Radio4 Morgen.

Hør hele interviewet med Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd og tidligere chauffør, her:

I går blev en 57-årig chauffør sigtet for at have læsset kartofler af på Storebæltsbroen. Han er indtil videre blevet varetægtsfængslet i 14 dage.

Jakob Forman bakker ikke op om ulovligheder, men han har forståelse for, at vognmændene føler sig desperate.

”Jeg har forståelse for, at desperationen efterhånden er så stor. Den nye lov føles i vognmandsbranchen som et overgreb fra administrationen og regeringen. Og de organisationer, der egentlig skulle hjælpe vognmændene, kan ikke hjælpe dem. Det er desperation og afmagt, der præger billedet lige nu,” siger Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd.

Foto: Mads Dalegaard/Ritzau Scanpix

Læs også

03.10.23

Fem partier møder fuldtallige op til afstemning om koranlov

Fem partier ophæver clearingen, når lovforslaget om at forbyde utilbørlig behandling af blandt andet koraner skal til afstemning i Folketingssalen. Det gælder partierne Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Det oplyser partierne i en fælles udtalelse. Det betyder, at de stiller med alle medlemmer i salen og dermed tvinger regeringen til…

Læs mere
02.10.23

Flere skoler vil inkludere smartwatches i mobilpolitik

På flere af de største skoler rundt omkring i landets kommuner, overvejer man at inkorporere smartwatches i mobilpolitikken, hvis den ikke allerede er en del af den. Det viser en rundspørge vi har lavet på Radio4, hvor vi har henvendt os til en af de største skoler i samtlige af landets 98 kommuner og ud…

Læs mere
29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet