Nyhedsartikel

Stor mangel på tandlæger: Klinikker på landet lukker

Steffan Axelsen & Magnus Bang
Bang@Radio4.dk

Der er akut behov for flere tandlæger i Danmark. Så kontant lyder det fra Tandlægeforeningen, som i dag kan registrere 300 ubesatte tandlægestillinger rundt om i landet.

De seneste år er tallet bare steget og steget, og ifølge tandlægekæden Tandlægen.dk er der i dag kun 1.600 private tandlægepraksisser mod 2500 for 15 år siden.

Den store tandlægemangel går ud over folkesundheden.

Det mener Susanne Kleist, formand for Tandlægeforeningen.

“Konsekvensen er at du ikke kan få dit regelmæssige tandeftersyn og det betyder at din risiko for at udvikle sygdomme bliver større,” siger Susanne Kleist.

Ifølge Tandlægeforeningen er det især i yderområderne i de nordlige og sydlige dele af Jylland samt på Bornholm, at manglen på tandlæger er størst.

Over 90 private tandlægepraksisser lukker hvert år som følge af tandlægemanglen, lyder det fra tandlægekæden Tandlægen.dk.

En af de tandlæger, som har lukket sin praksis, fordi der ikke kunne findes en arvtager, er Jens Christian Diernæs.

Han måtte lukke sin tandlægepraksis i Salling nord for Skive for to år siden.

Jens Christian Diernæs vidste det ville blive svært og derfor prøvede han forskellige ting.

“Jeg forsøgte i et år gennem mit netværk og gennem den den traditionelle måde at gøre det på, men begge ting uden held.”

Hør interviewet med Jens Christian Diernæs her: 

Jens Christian Diernæs endte med at måtte lukke sin tandlægepraksis i Salling

Vi har forsøgt at få en reaktion fra uddannelsesordførerne fra tre af de store partier, som var med i finansloven 2022 – nemlig Socialdemokratiets, SF’s og Radikale Venstres.

Mens SF’s uddannelsesordfører Astrid Carøe er på ferie, vendte hverken Socialdemokratiets Kasper Roug eller Radikale Venstres Katrine Robsøe tilbage på Radio4’s henvendelse

Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Læs også

25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet