Tennisforbund ser gerne et selvstændigt padelforbund under DIF

Der er velgørende padel-turnering til fordel for Knus Kræft-projektet, som er et samarbejde med Tom Kristensen, Peter Larsen Kaffe og organisationen Kids Aid. Foto: Morten Pedersen

Skrevet af

16. september 2021

nick@radio4.dk

nick@radio4.dk

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har placeret padeltennis hos Dansk Tennis Forbund, men det vækker stor kritik fra Dansk Padel Forbund.

Overalt i landet skyder nye centre for den populære sportsgren padeltennis op, men i kulisserne foregår en strid om, hvem der skal facilitere sporten på landsplan. Dansk Padel Forbund mener, den skal gøre det, men nu har DIF placeret padeltennis som en aktivitet under Dansk Tennis Forbund. Og det har vakt kritik fra padelforbundet. Men tennisforbundet skyder bolden tilbage til padelforbundet og fortæller, at man gerne ser Dansk Padel Forbund som selvstændigt forbund under DIF.

“Jeg har sagt masser af gange, at jeg ikke vil have noget imod, at Dansk Padel Forbund bliver optaget som selvstændigt forbund i DIF,” siger Henrik Thorsøe Pedersen, der er formand for Dansk Tennis Forbund, til Radio4.

“Der er en demokratisk proces om, hvordan det sker. Om de regler er gode eller dårlige, skal jeg ikke være dommer over, men der er de regler, der er. Jeg har ikke noget imod, at Danske Padel Forbund bliver optaget i DIF-familien. De skal være velkomne, men når man skal ind i DIF-familien, så er det en rigtig ting – hvis man ønsker at samarbejde – at benytte sig af de ressourcer, der er i DIF”.

Kritikken fra Dansk Padel Forbund bunder i, at tennisforbundet ikke helliger sig padelsporten, fortæller Ole Egholm, der er formand i Dansk Padel Forbund.

“Helt grundlæggende mener vi, at padelsporten skal repræsenteres af padelspillere i et padelforbund. Det er sådan set det, den allerede bliver. DIF ændrer på en eksisterende tilstand, for Dansk Padel Forbund har virket siden 2017 og organiseret padelsporten og padelspillere. Det forekommer virkelig mærkeligt, at DIF vælger at sende penge til tennisforbundet, der først og fremmest arbejder med tennis”.

Hos DIF holder man døren på klem for Dansk Padel Forbund.

“Vi har forsøgt at mægle mellem parterne I længere tid. I det sekund, man kan finde ud af det, er DIF åben for det. Vores regler skal stadig opfyldes,” siger DIF-direktør Morten Mølholm til Radio4.

For at blive specialforbund i DIF skal et forbund have eksisteret i fem år. Dansk Padel Forbund blev etableret i 2017 og vil altså først have mulighed for at ansøge til næste år.

“Man skal også have opnået en vis modenhed på organisatorisk niveau, hvortil jeg håber, at padelforbundet vil arbejde lidt med deres kommunikation. DIF er åbne for det (en optagelse af Dansk Padel Forbund i DIF, red.). Det har vi også signaleret overfor begge parter,” tilføjer Morten Mølholm til Radio4.

Ligesom DIF holder Dansk Tennis Forbund muligheden for et samarbejde åbent, men tennisforbundet mener, det er Dansk Padel Forbund, der ikke kommer i møde.

“Dansk Padel Forbund ønsker ikke at samarbejde. Den sidste mail, jeg har sendt til Ole Egholm, det er om, at jeg er ked af, at vi ikke kan samarbejde på et eller andet område. Men han skal bare sige til, vi er klar i Dansk Tennis Forbund,” siger Henrik Thorsøe Pedersen til Radio4.

Sidste punktum er formentlig ikke sat i sagen. Padelforbundet har stadig en optagelse i DIF for øje.

“Dansk Padel Forbund er fortsat ansøgerkandidat til DIF, selvom jeg har fået indtryk af, at DIF ville ønske, at vi ikke var det,” siger formanden Ole Egholm til Radio4.

Foto: Morten Pedersen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

AFTENRADIO

17:05
20:00