Nyhedsartikel

Thomas har kørt ansatte i sikkerhed: ”Vi forstod, at det var alvor nu”

Ida Kristensen og Sarah Birch Bekker
idk@radio4.dk

Den russiske invasion af Ukraine er lidt over et døgn gammel, men den har allerede sendt mange tusinde ukrainere på flugt. En del af dem er ansat i den danske software- og ingeniørvirksomhed Akkerman.

Virksomheden har bedt medarbejdere i landet om at rykke længere vestpå til mere sikre områder.

Og direktør Thomas Sillesen har selv sat sig bag rattet for at køre sine medarbejdere i sikkerhed. Hør ham i ‘Radio4 Morgen’ herunder:

”Stemningen var fattet. Vi forstod alle sammen, at det var alvor nu. Der var ikke så meget sjov i bilen, som der plejer at være. Vi var ved godt mod alle sammen og havde en tro på, at det her skulle nok gå.”

”Så det håber jeg, det gør,” afslutter han tydeligt påvirket af situationen.

Der er fortsat medarbejdere i landet. Men Thomas Sillesen har sørget for, at de har mulighed for at komme ud af landet, hvis de ønsker det.

Venter på færge til Rumænien

Da ‘Radio4 Morgen’ taler med Thomas Sillesen omkring klokken 06 fredag morgen, sidder han i kø til en færge i Orlivka. Her venter han bag 40-50 biler, som alle ønsker at komme over floden Donau fra Ukraine ind i Rumænien.

Og selvom han kommer bagud, har han ikke noget imod at give andre familier en forlomme i køen.

”Jeg synes, de skal komme først. Man ser mange familier, hvor manden bare sætter familien af og kører væk igen. Så går de over færgen. Det er sgu tragisk at se på, må jeg sige,” siger han.

Thomas Sillesen bor til dagligt i Odessa i det sydlige Ukraine. Selvom han lige nu flygter ud af Ukraine, så ved han endnu ikke, hvad han skal – udover at få noget søvn – når han ankommer til Rumænien.

Foto: Valentyn Ogirenko/Reuters/Ritzau Scanpix

Læs også

25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet