Nyhedsartikel

Thomas har kørt ansatte i sikkerhed: ”Vi forstod, at det var alvor nu”

Ida Kristensen og Sarah Birch Bekker
idk@radio4.dk

Den russiske invasion af Ukraine er lidt over et døgn gammel, men den har allerede sendt mange tusinde ukrainere på flugt. En del af dem er ansat i den danske software- og ingeniørvirksomhed Akkerman.

Virksomheden har bedt medarbejdere i landet om at rykke længere vestpå til mere sikre områder.

Og direktør Thomas Sillesen har selv sat sig bag rattet for at køre sine medarbejdere i sikkerhed. Hør ham i ‘Radio4 Morgen’ herunder:

”Stemningen var fattet. Vi forstod alle sammen, at det var alvor nu. Der var ikke så meget sjov i bilen, som der plejer at være. Vi var ved godt mod alle sammen og havde en tro på, at det her skulle nok gå.”

”Så det håber jeg, det gør,” afslutter han tydeligt påvirket af situationen.

Der er fortsat medarbejdere i landet. Men Thomas Sillesen har sørget for, at de har mulighed for at komme ud af landet, hvis de ønsker det.

Venter på færge til Rumænien

Da ‘Radio4 Morgen’ taler med Thomas Sillesen omkring klokken 06 fredag morgen, sidder han i kø til en færge i Orlivka. Her venter han bag 40-50 biler, som alle ønsker at komme over floden Donau fra Ukraine ind i Rumænien.

Og selvom han kommer bagud, har han ikke noget imod at give andre familier en forlomme i køen.

”Jeg synes, de skal komme først. Man ser mange familier, hvor manden bare sætter familien af og kører væk igen. Så går de over færgen. Det er sgu tragisk at se på, må jeg sige,” siger han.

Thomas Sillesen bor til dagligt i Odessa i det sydlige Ukraine. Selvom han lige nu flygter ud af Ukraine, så ved han endnu ikke, hvad han skal – udover at få noget søvn – når han ankommer til Rumænien.

Foto: Valentyn Ogirenko/Reuters/Ritzau Scanpix

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet