Nyhedsartikel

Thomas har kørt ansatte i sikkerhed: ”Vi forstod, at det var alvor nu”

Ida Kristensen og Sarah Birch Bekker
idk@radio4.dk

Den russiske invasion af Ukraine er lidt over et døgn gammel, men den har allerede sendt mange tusinde ukrainere på flugt. En del af dem er ansat i den danske software- og ingeniørvirksomhed Akkerman.

Virksomheden har bedt medarbejdere i landet om at rykke længere vestpå til mere sikre områder.

Og direktør Thomas Sillesen har selv sat sig bag rattet for at køre sine medarbejdere i sikkerhed. Hør ham i ‘Radio4 Morgen’ herunder:

”Stemningen var fattet. Vi forstod alle sammen, at det var alvor nu. Der var ikke så meget sjov i bilen, som der plejer at være. Vi var ved godt mod alle sammen og havde en tro på, at det her skulle nok gå.”

”Så det håber jeg, det gør,” afslutter han tydeligt påvirket af situationen.

Der er fortsat medarbejdere i landet. Men Thomas Sillesen har sørget for, at de har mulighed for at komme ud af landet, hvis de ønsker det.

Venter på færge til Rumænien

Da ‘Radio4 Morgen’ taler med Thomas Sillesen omkring klokken 06 fredag morgen, sidder han i kø til en færge i Orlivka. Her venter han bag 40-50 biler, som alle ønsker at komme over floden Donau fra Ukraine ind i Rumænien.

Og selvom han kommer bagud, har han ikke noget imod at give andre familier en forlomme i køen.

”Jeg synes, de skal komme først. Man ser mange familier, hvor manden bare sætter familien af og kører væk igen. Så går de over færgen. Det er sgu tragisk at se på, må jeg sige,” siger han.

Thomas Sillesen bor til dagligt i Odessa i det sydlige Ukraine. Selvom han lige nu flygter ud af Ukraine, så ved han endnu ikke, hvad han skal – udover at få noget søvn – når han ankommer til Rumænien.

Foto: Valentyn Ogirenko/Reuters/Ritzau Scanpix

Læs også

20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere
19.03.23

Schweizisk storbank køber Credit Suisse for 23 milliarder

Den schweiziske storbank UBS opkøber sin rival Credit Suisse. Det oplyser landets centralbank. Prisen er tre milliarder franc, meddeler de to banker. Det svarer til knap 23 milliarder kroner. UBS’ oprindelige bud lød på én milliard franc. Forhandlinger om opkøbet har stået på i weekenden med det mål at have en aftale på plads, inden…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet