Nyhedsartikel

Thomas har kørt ansatte i sikkerhed: ”Vi forstod, at det var alvor nu”

Ida Kristensen og Sarah Birch Bekker
idk@radio4.dk

Den russiske invasion af Ukraine er lidt over et døgn gammel, men den har allerede sendt mange tusinde ukrainere på flugt. En del af dem er ansat i den danske software- og ingeniørvirksomhed Akkerman.

Virksomheden har bedt medarbejdere i landet om at rykke længere vestpå til mere sikre områder.

Og direktør Thomas Sillesen har selv sat sig bag rattet for at køre sine medarbejdere i sikkerhed. Hør ham i ‘Radio4 Morgen’ herunder:

”Stemningen var fattet. Vi forstod alle sammen, at det var alvor nu. Der var ikke så meget sjov i bilen, som der plejer at være. Vi var ved godt mod alle sammen og havde en tro på, at det her skulle nok gå.”

”Så det håber jeg, det gør,” afslutter han tydeligt påvirket af situationen.

Der er fortsat medarbejdere i landet. Men Thomas Sillesen har sørget for, at de har mulighed for at komme ud af landet, hvis de ønsker det.

Venter på færge til Rumænien

Da ‘Radio4 Morgen’ taler med Thomas Sillesen omkring klokken 06 fredag morgen, sidder han i kø til en færge i Orlivka. Her venter han bag 40-50 biler, som alle ønsker at komme over floden Donau fra Ukraine ind i Rumænien.

Og selvom han kommer bagud, har han ikke noget imod at give andre familier en forlomme i køen.

”Jeg synes, de skal komme først. Man ser mange familier, hvor manden bare sætter familien af og kører væk igen. Så går de over færgen. Det er sgu tragisk at se på, må jeg sige,” siger han.

Thomas Sillesen bor til dagligt i Odessa i det sydlige Ukraine. Selvom han lige nu flygter ud af Ukraine, så ved han endnu ikke, hvad han skal – udover at få noget søvn – når han ankommer til Rumænien.

Foto: Valentyn Ogirenko/Reuters/Ritzau Scanpix

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet