Tunø og andre småøer får hurtig adgang til vacciner: “Det er betryggende”

Luftfoto af Tunø

Skrevet af

6. maj 2021

Sundhedsstyrelsen har givet mulighed for, at de danske regioner må dispensere for rækkefølgen i vaccinationer. Det betyder, at småøer i Region Midtjylland og Region Sjælland bliver rykket frem i vaccinekøen.

Er du mellem 16 og 64 år og bor på en ø i Midtjylland eller på Sjælland, så kan du blive vaccineret allerede inden for de næste uger.

Det er blandt andre beboerne på den lille ø Tunø, der ligger mellem Samsø og Jylland ude i Kattegat, der kan se frem til at få stikkene før alle andre.

“Jeg synes, det er en god løsning det her. Det betyder, at hver enkelt øbo ikke behøver at transportere sig til fastlandet, men at vaccinerne i stedet kommer til os på én omgang. Når vi ikke har mere end to færgeafgange om dagen, så bruger man hurtigt en hel dags rejse på det,” siger ø-repræsentant for Tunø, Kim Anker Hansen.

På Tunø har der endnu ikke været nogle smittetilfælde med covid-19. Men vaccinerne vil give god mening for ø-folket, når sommeren kommer.

“En typisk sommer vil vi tage imod ca. 50.000 gæster. Når vi ikke er flere end godt 100 fastboende, så synes jeg, det er meget betryggende, at vi ved, vi kan blive vaccineret inden da,” siger ø-repræsentanten.

Hør hele interviewet med Tunøs ø-repræsentant, Kim Anker Hansen, her:

Afspiller nu

DET SIDSTE MÅLTID

05:05
06:00