Nyhedsartikel

Udenrigsordfører: “Vores militær skal op i et højere beredskab.”

Udenrigsordfører for Venstre, Michael Aastrup Jensen, ser meget alvorligt på Ruslands angreb på Ukraine natten til torsdag.

”Vi er vågnet op til Den Kolde Krig version 2.0, hvor verden inklusive Danmark er blevet mere utryg,” siger han til Radio4 Morgen.

Michael Aastrup Jensen er medlem af Det Udenrigspolitiske Nævn, og han forventer, at de skal mødes igen i dag for at drøfte yderligere sanktioner. Han mener samtidig, at nattens angreb ikke kun er en trussel mod Ukraine.

”Vi er nødsaget til at erkende, at det her også er en trussel mod resten af Europa. Derfor skal vi også have vores militær op i et højere beredskab,” siger han til Radio4.

”Danmark skal gøre sig klar til en potentiel konflikt, vi selvfølgelig ikke håber på, men som jeg må bare indrømme er flyttet nogle centimeter tættere på med nattens invasion.”

Hør hele interviewet med Michael Aastrup Jensen her:

Få seneste nyt på Radio4.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læs også

03.10.23

Fem partier møder fuldtallige op til afstemning om koranlov

Fem partier ophæver clearingen, når lovforslaget om at forbyde utilbørlig behandling af blandt andet koraner skal til afstemning i Folketingssalen. Det gælder partierne Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Det oplyser partierne i en fælles udtalelse. Det betyder, at de stiller med alle medlemmer i salen og dermed tvinger regeringen til…

Læs mere
02.10.23

Flere skoler vil inkludere smartwatches i mobilpolitik

På flere af de største skoler rundt omkring i landets kommuner, overvejer man at inkorporere smartwatches i mobilpolitikken, hvis den ikke allerede er en del af den. Det viser en rundspørge vi har lavet på Radio4, hvor vi har henvendt os til en af de største skoler i samtlige af landets 98 kommuner og ud…

Læs mere
29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet