Nyhedsartikel

Udenrigsordfører: “Vores militær skal op i et højere beredskab.”

Udenrigsordfører for Venstre, Michael Aastrup Jensen, ser meget alvorligt på Ruslands angreb på Ukraine natten til torsdag.

”Vi er vågnet op til Den Kolde Krig version 2.0, hvor verden inklusive Danmark er blevet mere utryg,” siger han til Radio4 Morgen.

Michael Aastrup Jensen er medlem af Det Udenrigspolitiske Nævn, og han forventer, at de skal mødes igen i dag for at drøfte yderligere sanktioner. Han mener samtidig, at nattens angreb ikke kun er en trussel mod Ukraine.

”Vi er nødsaget til at erkende, at det her også er en trussel mod resten af Europa. Derfor skal vi også have vores militær op i et højere beredskab,” siger han til Radio4.

”Danmark skal gøre sig klar til en potentiel konflikt, vi selvfølgelig ikke håber på, men som jeg må bare indrømme er flyttet nogle centimeter tættere på med nattens invasion.”

Hør hele interviewet med Michael Aastrup Jensen her:

Få seneste nyt på Radio4.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet