Nyhedsartikel

Udenrigsordfører: “Vores militær skal op i et højere beredskab.”

Udenrigsordfører for Venstre, Michael Aastrup Jensen, ser meget alvorligt på Ruslands angreb på Ukraine natten til torsdag.

”Vi er vågnet op til Den Kolde Krig version 2.0, hvor verden inklusive Danmark er blevet mere utryg,” siger han til Radio4 Morgen.

Michael Aastrup Jensen er medlem af Det Udenrigspolitiske Nævn, og han forventer, at de skal mødes igen i dag for at drøfte yderligere sanktioner. Han mener samtidig, at nattens angreb ikke kun er en trussel mod Ukraine.

”Vi er nødsaget til at erkende, at det her også er en trussel mod resten af Europa. Derfor skal vi også have vores militær op i et højere beredskab,” siger han til Radio4.

”Danmark skal gøre sig klar til en potentiel konflikt, vi selvfølgelig ikke håber på, men som jeg må bare indrømme er flyttet nogle centimeter tættere på med nattens invasion.”

Hør hele interviewet med Michael Aastrup Jensen her:

Få seneste nyt på Radio4.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet