Nyhedsartikel

Udenrigsordfører: “Vores militær skal op i et højere beredskab.”

Udenrigsordfører for Venstre, Michael Aastrup Jensen, ser meget alvorligt på Ruslands angreb på Ukraine natten til torsdag.

”Vi er vågnet op til Den Kolde Krig version 2.0, hvor verden inklusive Danmark er blevet mere utryg,” siger han til Radio4 Morgen.

Michael Aastrup Jensen er medlem af Det Udenrigspolitiske Nævn, og han forventer, at de skal mødes igen i dag for at drøfte yderligere sanktioner. Han mener samtidig, at nattens angreb ikke kun er en trussel mod Ukraine.

”Vi er nødsaget til at erkende, at det her også er en trussel mod resten af Europa. Derfor skal vi også have vores militær op i et højere beredskab,” siger han til Radio4.

”Danmark skal gøre sig klar til en potentiel konflikt, vi selvfølgelig ikke håber på, men som jeg må bare indrømme er flyttet nogle centimeter tættere på med nattens invasion.”

Hør hele interviewet med Michael Aastrup Jensen her:

Få seneste nyt på Radio4.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læs også

25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere
24.03.23

Nye Borgerlige-politiker om Svend Pedersen: “Det er træls”

Medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse Svend Pedersen, har vakt opsigt med en række stærkt kontroversielle udtalelser. Og det er træls. Det mener Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige. Debatten om Svend Pedersens udsagn flytter fokus fra Nye Borgerliges politik. Og det generer blandt andet Karsten Byrgesen.…

Læs mere
24.03.23

Der ligger kun krummer på Nicolai Wammens bord

Der er næsten intet at forhandle om for de partier, der kommer ind til mødebordet hos finansminister, Nicolai Wammen, for at lægge arm om regeringens nye finanslovsudspil. ”Jeg forventer ikke et meget langt forhandlingsforløb.” Sådan lød konstateringen fra finansminister, Nicolai Wammen, da han sammen med Troels Lund Poulsen fra Venstre og Jakob Engel-Schmidt fra Moderaterne…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet