Nyhedsartikel

Uenighed i SF om milliarder til forsvaret

Er det en god idé at opruste det danske forsvar som svar på Ruslands invasion af Ukraine?

Dét spørgsmål har skabt debat i SF.

SF står nemlig sammen med Socialdemokratiet, De Konservative, Venstre og De Radikale bag beslutningen om at poste mange flere penge i forsvaret. Det betyder, at Forsvaret fra 2033 vil få 18 milliarder kroner ekstra om året. På den måde vil forsvarsbudgettet stige til 52,5 milliard kroner. Det svarer til 2 procent af vores BNP.

Bent Iversen var indtil i går lokalformand for SF i Haderslev. Men han har nu trukket sig som formand på grund af forsvarspolitikken:

“Det er et helt afgørende brud med SF’s holdning hidtil. Nemlig, at vi går ind for nedrustning, og at vi ikke har troen på, at oprustning er med til at fremme freden,” siger Bent Iversen, der stadig er menigt medlem af partiet, til Radio4.

Hør hele interviewet med Bent Iversen her:

Men det kan ikke nytte noget, at SF står fast på den gamle politik om nedrustning, når verden forandrer sig.

Det siger partiets politiske ordfører, Karsten Hønge til Radio4:

“Der er to markante ting, der er sket på det seneste. Dels Ruslands overfald på Ukraine og deres konstante trussel over for nabolandende og Tysklands ændring af politikken. Derfor bliver SF også nødt til at justere sin politik, når virkeligheden forandrer sig,” siger Karsten Hønge.

Hør interviewet med Karsten Hønge i Radio4 Morgen her:

Flere af SF’s lokalformænd, som Radio4 har talt med, regner med, at forsvarspolitikken kommer til at blive debatteret i weekenden, når partiet holder landsmøde.

Foto: Sielemann Søren/Ritzau Scanpix

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet