Uenighed i SF om milliarder til forsvaret

SF flag

Skrevet af

17. marts 2022

Er det en god idé at opruste det danske forsvar som svar på Ruslands invasion af Ukraine?

Dét spørgsmål har skabt debat i SF.

SF står nemlig sammen med Socialdemokratiet, De Konservative, Venstre og De Radikale bag beslutningen om at poste mange flere penge i forsvaret. Det betyder, at Forsvaret fra 2033 vil få 18 milliarder kroner ekstra om året. På den måde vil forsvarsbudgettet stige til 52,5 milliard kroner. Det svarer til 2 procent af vores BNP.

Bent Iversen var indtil i går lokalformand for SF i Haderslev. Men han har nu trukket sig som formand på grund af forsvarspolitikken:

“Det er et helt afgørende brud med SF’s holdning hidtil. Nemlig, at vi går ind for nedrustning, og at vi ikke har troen på, at oprustning er med til at fremme freden,” siger Bent Iversen, der stadig er menigt medlem af partiet, til Radio4.

Hør hele interviewet med Bent Iversen her:

Men det kan ikke nytte noget, at SF står fast på den gamle politik om nedrustning, når verden forandrer sig.

Det siger partiets politiske ordfører, Karsten Hønge til Radio4:

“Der er to markante ting, der er sket på det seneste. Dels Ruslands overfald på Ukraine og deres konstante trussel over for nabolandende og Tysklands ændring af politikken. Derfor bliver SF også nødt til at justere sin politik, når virkeligheden forandrer sig,” siger Karsten Hønge.

Hør interviewet med Karsten Hønge i Radio4 Morgen her:

Flere af SF’s lokalformænd, som Radio4 har talt med, regner med, at forsvarspolitikken kommer til at blive debatteret i weekenden, når partiet holder landsmøde.

Foto: Sielemann Søren/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

NYHEDERNE PÅ RADIO4

16:00
16:05