Nyhedsartikel

Uenighed i SF om milliarder til forsvaret

Er det en god idé at opruste det danske forsvar som svar på Ruslands invasion af Ukraine?

Dét spørgsmål har skabt debat i SF.

SF står nemlig sammen med Socialdemokratiet, De Konservative, Venstre og De Radikale bag beslutningen om at poste mange flere penge i forsvaret. Det betyder, at Forsvaret fra 2033 vil få 18 milliarder kroner ekstra om året. På den måde vil forsvarsbudgettet stige til 52,5 milliard kroner. Det svarer til 2 procent af vores BNP.

Bent Iversen var indtil i går lokalformand for SF i Haderslev. Men han har nu trukket sig som formand på grund af forsvarspolitikken:

“Det er et helt afgørende brud med SF’s holdning hidtil. Nemlig, at vi går ind for nedrustning, og at vi ikke har troen på, at oprustning er med til at fremme freden,” siger Bent Iversen, der stadig er menigt medlem af partiet, til Radio4.

Hør hele interviewet med Bent Iversen her:

Men det kan ikke nytte noget, at SF står fast på den gamle politik om nedrustning, når verden forandrer sig.

Det siger partiets politiske ordfører, Karsten Hønge til Radio4:

“Der er to markante ting, der er sket på det seneste. Dels Ruslands overfald på Ukraine og deres konstante trussel over for nabolandende og Tysklands ændring af politikken. Derfor bliver SF også nødt til at justere sin politik, når virkeligheden forandrer sig,” siger Karsten Hønge.

Hør interviewet med Karsten Hønge i Radio4 Morgen her:

Flere af SF’s lokalformænd, som Radio4 har talt med, regner med, at forsvarspolitikken kommer til at blive debatteret i weekenden, når partiet holder landsmøde.

Foto: Sielemann Søren/Ritzau Scanpix

Læs også

07.06.23

Venstre: Regeringen vil ikke have skærmforbud

Børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye, vil ændre loven, så børn ikke eksponeres for skærme i dagtilbuddene. Men regeringen vil ikke indføre et skærmforbud, siger Venstres børneordfører. “Der bliver ikke tale om et skærmforbud. Socialdemokratiet, vores regeringspartner, ønsker heller ikke et forbud.” Sådan siger Venstres børne- og undervisningsordfører, Anni Matthiesen, til Radio4. Mandag meldte børne- og…

Læs mere
04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet