Nyhedsartikel

Uenighed i SF om milliarder til forsvaret

Er det en god idé at opruste det danske forsvar som svar på Ruslands invasion af Ukraine?

Dét spørgsmål har skabt debat i SF.

SF står nemlig sammen med Socialdemokratiet, De Konservative, Venstre og De Radikale bag beslutningen om at poste mange flere penge i forsvaret. Det betyder, at Forsvaret fra 2033 vil få 18 milliarder kroner ekstra om året. På den måde vil forsvarsbudgettet stige til 52,5 milliard kroner. Det svarer til 2 procent af vores BNP.

Bent Iversen var indtil i går lokalformand for SF i Haderslev. Men han har nu trukket sig som formand på grund af forsvarspolitikken:

“Det er et helt afgørende brud med SF’s holdning hidtil. Nemlig, at vi går ind for nedrustning, og at vi ikke har troen på, at oprustning er med til at fremme freden,” siger Bent Iversen, der stadig er menigt medlem af partiet, til Radio4.

Hør hele interviewet med Bent Iversen her:

Men det kan ikke nytte noget, at SF står fast på den gamle politik om nedrustning, når verden forandrer sig.

Det siger partiets politiske ordfører, Karsten Hønge til Radio4:

“Der er to markante ting, der er sket på det seneste. Dels Ruslands overfald på Ukraine og deres konstante trussel over for nabolandende og Tysklands ændring af politikken. Derfor bliver SF også nødt til at justere sin politik, når virkeligheden forandrer sig,” siger Karsten Hønge.

Hør interviewet med Karsten Hønge i Radio4 Morgen her:

Flere af SF’s lokalformænd, som Radio4 har talt med, regner med, at forsvarspolitikken kommer til at blive debatteret i weekenden, når partiet holder landsmøde.

Foto: Sielemann Søren/Ritzau Scanpix

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet