Nyhedsartikel

Ukrainer på flugt fra Kiev: ”Kun Gud kan vide, hvad der vil ske”

Mads Anneberg

Radio4’s europakorrespondent, Mads Anneberg, er på vej ud af Kiev i Ukraine. Det er han, fordi Rusland i nat valgte at rykke tropper ind i Ukraine. Det har medført lange bilkøer for at komme ud af landets hovedstad, Kiev.

På en rasteplads 17 km syd for Kiev mødte Mads Anneberg den unge ukrainer Yaroslav, som havde besluttet sig for at søge mod sin familie i byen Uman.

Hvordan har du oplevet denne morgen?

”Jeg lå og sov, da min far pludselig ringede og spurgte, om Kiev var under angreb. Så gik jeg på nettet efter nyheder om et angreb. Der kunne jeg se, at Ukraine var under angreb, og derfor har jeg besluttet mig for at søge hen til min familie i Uman.”

”Vi bliver nødt til at opretholde roen og stole på Gud. Hvis vi reagerer i stress, risikerer vi at begå fejltagelser.”

Hvad tror du, der vil ske i dag?

”Jeg ved det ikke. Situationen er ude af kontrol. Kun Gud kan vide, hvad der vil ske.”

Hvilke følelser har du for Ukraine i dag?

”Mit land er ikke sikkert længere.”

Foto: Mads Anneberg

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet