Nyhedsartikel

Ukrainer på flugt fra Kiev: ”Kun Gud kan vide, hvad der vil ske”

Mads Anneberg

Radio4’s europakorrespondent, Mads Anneberg, er på vej ud af Kiev i Ukraine. Det er han, fordi Rusland i nat valgte at rykke tropper ind i Ukraine. Det har medført lange bilkøer for at komme ud af landets hovedstad, Kiev.

På en rasteplads 17 km syd for Kiev mødte Mads Anneberg den unge ukrainer Yaroslav, som havde besluttet sig for at søge mod sin familie i byen Uman.

Hvordan har du oplevet denne morgen?

”Jeg lå og sov, da min far pludselig ringede og spurgte, om Kiev var under angreb. Så gik jeg på nettet efter nyheder om et angreb. Der kunne jeg se, at Ukraine var under angreb, og derfor har jeg besluttet mig for at søge hen til min familie i Uman.”

”Vi bliver nødt til at opretholde roen og stole på Gud. Hvis vi reagerer i stress, risikerer vi at begå fejltagelser.”

Hvad tror du, der vil ske i dag?

”Jeg ved det ikke. Situationen er ude af kontrol. Kun Gud kan vide, hvad der vil ske.”

Hvilke følelser har du for Ukraine i dag?

”Mit land er ikke sikkert længere.”

Foto: Mads Anneberg

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet