Nyhedsartikel

Ukraines regering bekræfter missilangreb mod Kiev

Der har været missilangreb på den ukrainske hovedstad, Kiev, tidligt fredag morgen.

Det oplyser Ukraines udenrigsminister, Dmytro Kuleba, der kalder angrebet for “rædselsvækkende”.

“Sidst, vores hovedstad oplevede noget lignende, var i 1941, da den blev angrebet af Nazityskland.”

“Ukraine besejrede den ondskab og vil også besejre denne. Stop Putin. Isolér Rusland. Kap alle bånd. Spark Rusland ud fra alle steder,” skriver han på Twitter.

Ifølge Kievs borgmester, Vitali Klitschko, er mindst tre personer blevet såret i hovedstaden, hvoraf en er i kritisk tilstand som følge af et missil, der ramte en boligblok.

Der har i løbet af natten til fredag været flere meldinger om eksplosioner i Ukraines hovedstad.

Adskillige udenlandske journalister i Kiev har meldt om mindst to store eksplosioner i hovedstaden.

“Vi modtager flere meldinger fra journalister på jorden i Ukraine om, at høje eksplosioner er blevet hørt i Kiev tidligt fredag morgen,” skriver The Guardian.
Der er hørt yderligere tre eksplosioner i Kiev fredag morgen. Det oplyser CNN’s journalist i den ukrainske hovedstad, Tim Lister.

Anton Gerasjtjenko, der er rådgiver for Ukraines indenrigsminister, oplyser, at Kiev angiveligt er blevet ramt af “krydser- eller ballistiske missiler” fredag.
Det skriver han på beskedtjenesten Telegram ifølge The Guardian. Han skriver desuden, at ukrainske styrker har skudt et russisk fly over Kiev ned.

Billeder og videoer på sociale medier viser angiveligt eksplosionerne i Kiev, der ud over at give et ordentligt brag lyser kraftigt op i nattens mørke.
Der har også fundet et missilangreb sted i den sydøstlige region Zaporizjzja. Angrebet har ramt en grænsepost, oplyser grænsemyndigheder.

Angrebet har efterladt flere dræbte og sårede, heriblandt grænsevagter, skriver nyhedsbureauet Reuters.
Det oplyses ikke, hvor mange omkomne der er tale om.

Torsdag blev der også hørt eksplosioner i Kiev, da en militærbase i byen Brovary nær hovedstaden blev ramt af russiske krydsermissiler. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
En lufthavn uden for byen kom også under angreb af russiske styrker.

Ukraines tidligere ambassadør i Østrig Olexander Stjerba har sagt, at han har hørt “to kraftige eksplosioner” omkring klokken 04.25 lokal tid. Det svarer til klokken 03.25 dansk tid.
Meldingerne om eksplosioner kommer, få timer efter at vestlige embedsmænd advarede om et storstilet angreb på Kiev.

/ritzau/

Foto: Genya Savilov/AFP/Ritzau Scanpix

Læs også

21.03.23

Grønlandske politikere vil have arktisk ambassadør med grønlandske rødder

Danmarks arktiske ambassadør bør have grønlandske rødder. Sådan lyder det fra det grønlandske folketingsmedlem Aki-Matilda Høegh-Dam, og fra Kuno Fencker, der er medlem af det grønlandske parlament – begge fra det socialdemokratiske parti Siumut. Men det møder kritik fra både SF og Dansk Folkeparti. “Det er svært at se det som et fremskridt, at man…

Læs mere
20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet