Nyhedsartikel

Ukraines regering bekræfter missilangreb mod Kiev

Der har været missilangreb på den ukrainske hovedstad, Kiev, tidligt fredag morgen.

Det oplyser Ukraines udenrigsminister, Dmytro Kuleba, der kalder angrebet for “rædselsvækkende”.

“Sidst, vores hovedstad oplevede noget lignende, var i 1941, da den blev angrebet af Nazityskland.”

“Ukraine besejrede den ondskab og vil også besejre denne. Stop Putin. Isolér Rusland. Kap alle bånd. Spark Rusland ud fra alle steder,” skriver han på Twitter.

Ifølge Kievs borgmester, Vitali Klitschko, er mindst tre personer blevet såret i hovedstaden, hvoraf en er i kritisk tilstand som følge af et missil, der ramte en boligblok.

Der har i løbet af natten til fredag været flere meldinger om eksplosioner i Ukraines hovedstad.

Adskillige udenlandske journalister i Kiev har meldt om mindst to store eksplosioner i hovedstaden.

“Vi modtager flere meldinger fra journalister på jorden i Ukraine om, at høje eksplosioner er blevet hørt i Kiev tidligt fredag morgen,” skriver The Guardian.
Der er hørt yderligere tre eksplosioner i Kiev fredag morgen. Det oplyser CNN’s journalist i den ukrainske hovedstad, Tim Lister.

Anton Gerasjtjenko, der er rådgiver for Ukraines indenrigsminister, oplyser, at Kiev angiveligt er blevet ramt af “krydser- eller ballistiske missiler” fredag.
Det skriver han på beskedtjenesten Telegram ifølge The Guardian. Han skriver desuden, at ukrainske styrker har skudt et russisk fly over Kiev ned.

Billeder og videoer på sociale medier viser angiveligt eksplosionerne i Kiev, der ud over at give et ordentligt brag lyser kraftigt op i nattens mørke.
Der har også fundet et missilangreb sted i den sydøstlige region Zaporizjzja. Angrebet har ramt en grænsepost, oplyser grænsemyndigheder.

Angrebet har efterladt flere dræbte og sårede, heriblandt grænsevagter, skriver nyhedsbureauet Reuters.
Det oplyses ikke, hvor mange omkomne der er tale om.

Torsdag blev der også hørt eksplosioner i Kiev, da en militærbase i byen Brovary nær hovedstaden blev ramt af russiske krydsermissiler. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
En lufthavn uden for byen kom også under angreb af russiske styrker.

Ukraines tidligere ambassadør i Østrig Olexander Stjerba har sagt, at han har hørt “to kraftige eksplosioner” omkring klokken 04.25 lokal tid. Det svarer til klokken 03.25 dansk tid.
Meldingerne om eksplosioner kommer, få timer efter at vestlige embedsmænd advarede om et storstilet angreb på Kiev.

/ritzau/

Foto: Genya Savilov/AFP/Ritzau Scanpix

Læs også

03.10.23

Fem partier møder fuldtallige op til afstemning om koranlov

Fem partier ophæver clearingen, når lovforslaget om at forbyde utilbørlig behandling af blandt andet koraner skal til afstemning i Folketingssalen. Det gælder partierne Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Det oplyser partierne i en fælles udtalelse. Det betyder, at de stiller med alle medlemmer i salen og dermed tvinger regeringen til…

Læs mere
02.10.23

Flere skoler vil inkludere smartwatches i mobilpolitik

På flere af de største skoler rundt omkring i landets kommuner, overvejer man at inkorporere smartwatches i mobilpolitikken, hvis den ikke allerede er en del af den. Det viser en rundspørge vi har lavet på Radio4, hvor vi har henvendt os til en af de største skoler i samtlige af landets 98 kommuner og ud…

Læs mere
29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet