Nyhedsartikel

Ukraines regering bekræfter missilangreb mod Kiev

Der har været missilangreb på den ukrainske hovedstad, Kiev, tidligt fredag morgen.

Det oplyser Ukraines udenrigsminister, Dmytro Kuleba, der kalder angrebet for “rædselsvækkende”.

“Sidst, vores hovedstad oplevede noget lignende, var i 1941, da den blev angrebet af Nazityskland.”

“Ukraine besejrede den ondskab og vil også besejre denne. Stop Putin. Isolér Rusland. Kap alle bånd. Spark Rusland ud fra alle steder,” skriver han på Twitter.

Ifølge Kievs borgmester, Vitali Klitschko, er mindst tre personer blevet såret i hovedstaden, hvoraf en er i kritisk tilstand som følge af et missil, der ramte en boligblok.

Der har i løbet af natten til fredag været flere meldinger om eksplosioner i Ukraines hovedstad.

Adskillige udenlandske journalister i Kiev har meldt om mindst to store eksplosioner i hovedstaden.

“Vi modtager flere meldinger fra journalister på jorden i Ukraine om, at høje eksplosioner er blevet hørt i Kiev tidligt fredag morgen,” skriver The Guardian.
Der er hørt yderligere tre eksplosioner i Kiev fredag morgen. Det oplyser CNN’s journalist i den ukrainske hovedstad, Tim Lister.

Anton Gerasjtjenko, der er rådgiver for Ukraines indenrigsminister, oplyser, at Kiev angiveligt er blevet ramt af “krydser- eller ballistiske missiler” fredag.
Det skriver han på beskedtjenesten Telegram ifølge The Guardian. Han skriver desuden, at ukrainske styrker har skudt et russisk fly over Kiev ned.

Billeder og videoer på sociale medier viser angiveligt eksplosionerne i Kiev, der ud over at give et ordentligt brag lyser kraftigt op i nattens mørke.
Der har også fundet et missilangreb sted i den sydøstlige region Zaporizjzja. Angrebet har ramt en grænsepost, oplyser grænsemyndigheder.

Angrebet har efterladt flere dræbte og sårede, heriblandt grænsevagter, skriver nyhedsbureauet Reuters.
Det oplyses ikke, hvor mange omkomne der er tale om.

Torsdag blev der også hørt eksplosioner i Kiev, da en militærbase i byen Brovary nær hovedstaden blev ramt af russiske krydsermissiler. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
En lufthavn uden for byen kom også under angreb af russiske styrker.

Ukraines tidligere ambassadør i Østrig Olexander Stjerba har sagt, at han har hørt “to kraftige eksplosioner” omkring klokken 04.25 lokal tid. Det svarer til klokken 03.25 dansk tid.
Meldingerne om eksplosioner kommer, få timer efter at vestlige embedsmænd advarede om et storstilet angreb på Kiev.

/ritzau/

Foto: Genya Savilov/AFP/Ritzau Scanpix

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet