Nyhedsartikel

Ulrich vil samle udstyr til de ukrainske soldater – og køre til Polen

Ida Kristensen
idk@radio4.dk

Krigen i Ukraine har gjort så stort indtryk på Ulrich Jørgensen fra Nordfyn, at han vil gøre alt for at hjælpe. Derfor har han startet en indsamling sammen med sin mor.

Krisen i Ukraine har fået følelserne frem i mange mennesker. Også herhjemme i Danmark. Mens krigen udspiller sig i det østlige Europa, kan man finde flere opslag og grupper på Facebook, hvor danskere forsøger at hjælpe herfra.

En af dem er Ulrich Dethlef Húnfjörð Jørgensen fra Nordfyn.

Mandag morgen skrev han ind til ’Radio4 Morgen’ om, at han sammen med sin mor vil indsamle udstyr i deres lokalområde. Det vil han så køre ned til Polen i en stor trailer for at hjælpe de ukrainske soldater. Hør ham i ’Radio4 Morgen’ herunder:

”Vi vil samle langtidsholdbart mad og babymad ind. Og så vil vi samle alt udstyr, man kan bruge i kamp, som ikke er våben. For eksempel walkie-talkies, hvis folk har dem liggende. Eller knæbeskyttere, skudsikre veste eller hjelme, der er godkendt eller på en eller på anden måde kan være til gavn,” siger han og fortsætter:

”De kæmper lige så meget for os, som de kæmper for sig selv. Og det synes jeg bare, vi skal støtte op omkring.”

Du kan se Facebookopslaget her, hvor Ulrich Dethlef Húnfjörð Jørgensen efterlyser mad til sin indsamling.

Selvom Ulrich Dethlef Húnfjörð Jørgensen frygtede, at invasionen ville ske allerede i december, så er det stadig ikke til at fatte, at der rent faktisk er krig i Europa.

”Det er fuldstændigt sindssygt, det vi står i her. Jeg har aldrig troet, at det skulle ske i min livstid,” siger han og fortsætter:

”Så har jeg nogle venner, som er ukrainsk gift, og jeg mødte blandt andet deres forældre søndag til en demonstration. Og de var fuldstændig ødelagt ovenpå alt det, der sker.”

Du kan finde Facebooksiden ‘Mad og udstyr til Ukraine nu’ her, som har Ulrich Dethlef Húnfjörð Jørgensen oprettet, hvor alle er velkomne til donere ting til.

Foto: Ulrich Dethlef Húnfjörð Jørgensen – Privatfoto

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet