Nyhedsartikel

Ulrich vil samle udstyr til de ukrainske soldater – og køre til Polen

Ida Kristensen
idk@radio4.dk

Krigen i Ukraine har gjort så stort indtryk på Ulrich Jørgensen fra Nordfyn, at han vil gøre alt for at hjælpe. Derfor har han startet en indsamling sammen med sin mor.

Krisen i Ukraine har fået følelserne frem i mange mennesker. Også herhjemme i Danmark. Mens krigen udspiller sig i det østlige Europa, kan man finde flere opslag og grupper på Facebook, hvor danskere forsøger at hjælpe herfra.

En af dem er Ulrich Dethlef Húnfjörð Jørgensen fra Nordfyn.

Mandag morgen skrev han ind til ’Radio4 Morgen’ om, at han sammen med sin mor vil indsamle udstyr i deres lokalområde. Det vil han så køre ned til Polen i en stor trailer for at hjælpe de ukrainske soldater. Hør ham i ’Radio4 Morgen’ herunder:

”Vi vil samle langtidsholdbart mad og babymad ind. Og så vil vi samle alt udstyr, man kan bruge i kamp, som ikke er våben. For eksempel walkie-talkies, hvis folk har dem liggende. Eller knæbeskyttere, skudsikre veste eller hjelme, der er godkendt eller på en eller på anden måde kan være til gavn,” siger han og fortsætter:

”De kæmper lige så meget for os, som de kæmper for sig selv. Og det synes jeg bare, vi skal støtte op omkring.”

Du kan se Facebookopslaget her, hvor Ulrich Dethlef Húnfjörð Jørgensen efterlyser mad til sin indsamling.

Selvom Ulrich Dethlef Húnfjörð Jørgensen frygtede, at invasionen ville ske allerede i december, så er det stadig ikke til at fatte, at der rent faktisk er krig i Europa.

”Det er fuldstændigt sindssygt, det vi står i her. Jeg har aldrig troet, at det skulle ske i min livstid,” siger han og fortsætter:

”Så har jeg nogle venner, som er ukrainsk gift, og jeg mødte blandt andet deres forældre søndag til en demonstration. Og de var fuldstændig ødelagt ovenpå alt det, der sker.”

Du kan finde Facebooksiden ‘Mad og udstyr til Ukraine nu’ her, som har Ulrich Dethlef Húnfjörð Jørgensen oprettet, hvor alle er velkomne til donere ting til.

Foto: Ulrich Dethlef Húnfjörð Jørgensen – Privatfoto

Læs også

25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet