Nyhedsartikel

Ulrich vil samle udstyr til de ukrainske soldater – og køre til Polen

Ida Kristensen
idk@radio4.dk

Krigen i Ukraine har gjort så stort indtryk på Ulrich Jørgensen fra Nordfyn, at han vil gøre alt for at hjælpe. Derfor har han startet en indsamling sammen med sin mor.

Krisen i Ukraine har fået følelserne frem i mange mennesker. Også herhjemme i Danmark. Mens krigen udspiller sig i det østlige Europa, kan man finde flere opslag og grupper på Facebook, hvor danskere forsøger at hjælpe herfra.

En af dem er Ulrich Dethlef Húnfjörð Jørgensen fra Nordfyn.

Mandag morgen skrev han ind til ’Radio4 Morgen’ om, at han sammen med sin mor vil indsamle udstyr i deres lokalområde. Det vil han så køre ned til Polen i en stor trailer for at hjælpe de ukrainske soldater. Hør ham i ’Radio4 Morgen’ herunder:

”Vi vil samle langtidsholdbart mad og babymad ind. Og så vil vi samle alt udstyr, man kan bruge i kamp, som ikke er våben. For eksempel walkie-talkies, hvis folk har dem liggende. Eller knæbeskyttere, skudsikre veste eller hjelme, der er godkendt eller på en eller på anden måde kan være til gavn,” siger han og fortsætter:

”De kæmper lige så meget for os, som de kæmper for sig selv. Og det synes jeg bare, vi skal støtte op omkring.”

Du kan se Facebookopslaget her, hvor Ulrich Dethlef Húnfjörð Jørgensen efterlyser mad til sin indsamling.

Selvom Ulrich Dethlef Húnfjörð Jørgensen frygtede, at invasionen ville ske allerede i december, så er det stadig ikke til at fatte, at der rent faktisk er krig i Europa.

”Det er fuldstændigt sindssygt, det vi står i her. Jeg har aldrig troet, at det skulle ske i min livstid,” siger han og fortsætter:

”Så har jeg nogle venner, som er ukrainsk gift, og jeg mødte blandt andet deres forældre søndag til en demonstration. Og de var fuldstændig ødelagt ovenpå alt det, der sker.”

Du kan finde Facebooksiden ‘Mad og udstyr til Ukraine nu’ her, som har Ulrich Dethlef Húnfjörð Jørgensen oprettet, hvor alle er velkomne til donere ting til.

Foto: Ulrich Dethlef Húnfjörð Jørgensen – Privatfoto

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet