Nyhedsartikel

V-profil om regeringsforhandling: Prisen for et S-samarbejde bør være sindssyg høj

Venstre bør inden længe fortælle vælgerne om deres krav for at indgå i et regeringssamarbejde med Socialdemokratiet. Sådan lyder det fra den tidligere venstreprofil, Martin Geertsen.

Venstre deltager stadig aktivt i forhandlingerne om en ny bred regering. Men et V-samarbejde med Socialdemokratiet bør komme med så høj en pris, at den kan mærkes langt ind i Socialdemokratiet.

Det mener tidligere folketingsmedlem Martin Geertsen fra Venstre, der nu advarer sit eget parti og formand Jakob Ellemann-Jensen om at gå i regering med Socialdemokratiet, hvis ikke prisen for samarbejdet bliver ”sindssygt høj”.

“Det skal være med nogle politiske forudsætninger, som er højblå. Og så skal det gøre ondt på Socialdemokratiet, hvis jeg skal sige det lidt firkantet. Prisen for sådan et regeringssamarbejde skal være noget, der kløver Socialdemokratiet i stykker, og det ved statsministeren også godt”

Martin Geertsen mener også, at Venstres folketingsgruppe inden længe klart og tydeligt skal kommunikere, hvad partiets krav er til en mulig regeringsdannelse. I modsat fald vil det blot styrke Socialdemokratiets position i forhandlingerne, fortæller han til Radio4.

“Altså hvem er det egentligt, der i det forhandlingsrum har sagt, at man ikke må kommunikere med nogen? For det gør ingen. Jeg synes, Venstre burde overveje, om ikke det er regeringen, der har den største gevinst ved, at der ikke bliver kommunikeret noget som helst”, siger Martin Geertsen til Radio4.

Under valgkampen nægtede Jacob Ellemann-Jensen at han ville gøre Mette Frederiksen til statsminister samt at Venstre kunne gå i regering med Socialdemokratiet. Men hvis den strategi skal skiftes bør det ifølge partiets tidligere sundhedsordfører udelukkende være i en tro på, at styrke Ellemanns position på længere sigt overfor vælgere.

“Venstre skal signalere meget klart, hvilke politiske indrømmelser, partiet skal have for at gå med i en regering. Det skal være en sindssygt høj pris, for der sidder en masse Venstre-vælgere derude, som lyttede til budskabet om at danne en blå regering. De politiske indrømmelser man får, skal i sidste ende føre til, at Venstre en dag selv får regeringsmagten. Derfor skal indrømmelserne være store ellers skal man ikke gå med i en regering.”

Det siger venstremanden Martin Geertsen i Radio4’s politiske magasin Mandat.

Hele interviewet, og resten af det politiske magasin, kan du høre her:

Martin Geertsen blev ved folketingsvalget overhalet af to politiske Venstre-kolleger i Københavns Storkreds – Jan E. Jørgensen og Linea Søgaard-Lidell og blev ikke genvalgt til Folketinget.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Læs også

04.12.22

Forbrugere skifter elprodukt som aldrig før

Aldrig før har så mange kunder skiftet mellem forskellige elprodukter. Sådan lyder det fra direktør for Norlys’ energiforretning Mads Brøgger. “I oktober havde vi 85.000 der skiftede produkt, i november var det 52.000. Til sammenligning havde vi tidligere mellem 5000 og 7000, der skiftede produkt om måneden, når det gik højt for sig,” siger direktør…

Læs mere
03.12.22

De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne

De Konservative melder sig ud af regeringsforhandlingerne. Det meddeler partiets formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook. Her skriver han, at den konservative folketingsgruppe enstemmigt har besluttet, at partiet ikke skal gå videre med regeringsforhandlingerne. “Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og…

Læs mere
03.12.22

Danskerne er klar til at tage imod flere ukrainske flygtninge

Danmark skal fortsætte med at tage imod ukrainske flygtninge. Det siger et stort flertal i en måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau. Frosten er for alvor ved at sætte ind i Ukraine, samtidig med at Rusland angriber kritisk infrastruktur, der blandt andet producerer varme. Det vurderer Nato kan få flere ukrainere til at flygte. Men…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet