Nyhedsartikel

V-profil om regeringsforhandling: Prisen for et S-samarbejde bør være sindssyg høj

Venstre bør inden længe fortælle vælgerne om deres krav for at indgå i et regeringssamarbejde med Socialdemokratiet. Sådan lyder det fra den tidligere venstreprofil, Martin Geertsen.

Venstre deltager stadig aktivt i forhandlingerne om en ny bred regering. Men et V-samarbejde med Socialdemokratiet bør komme med så høj en pris, at den kan mærkes langt ind i Socialdemokratiet.

Det mener tidligere folketingsmedlem Martin Geertsen fra Venstre, der nu advarer sit eget parti og formand Jakob Ellemann-Jensen om at gå i regering med Socialdemokratiet, hvis ikke prisen for samarbejdet bliver ”sindssygt høj”.

“Det skal være med nogle politiske forudsætninger, som er højblå. Og så skal det gøre ondt på Socialdemokratiet, hvis jeg skal sige det lidt firkantet. Prisen for sådan et regeringssamarbejde skal være noget, der kløver Socialdemokratiet i stykker, og det ved statsministeren også godt”

Martin Geertsen mener også, at Venstres folketingsgruppe inden længe klart og tydeligt skal kommunikere, hvad partiets krav er til en mulig regeringsdannelse. I modsat fald vil det blot styrke Socialdemokratiets position i forhandlingerne, fortæller han til Radio4.

“Altså hvem er det egentligt, der i det forhandlingsrum har sagt, at man ikke må kommunikere med nogen? For det gør ingen. Jeg synes, Venstre burde overveje, om ikke det er regeringen, der har den største gevinst ved, at der ikke bliver kommunikeret noget som helst”, siger Martin Geertsen til Radio4.

Under valgkampen nægtede Jacob Ellemann-Jensen at han ville gøre Mette Frederiksen til statsminister samt at Venstre kunne gå i regering med Socialdemokratiet. Men hvis den strategi skal skiftes bør det ifølge partiets tidligere sundhedsordfører udelukkende være i en tro på, at styrke Ellemanns position på længere sigt overfor vælgere.

“Venstre skal signalere meget klart, hvilke politiske indrømmelser, partiet skal have for at gå med i en regering. Det skal være en sindssygt høj pris, for der sidder en masse Venstre-vælgere derude, som lyttede til budskabet om at danne en blå regering. De politiske indrømmelser man får, skal i sidste ende føre til, at Venstre en dag selv får regeringsmagten. Derfor skal indrømmelserne være store ellers skal man ikke gå med i en regering.”

Det siger venstremanden Martin Geertsen i Radio4’s politiske magasin Mandat.

Hele interviewet, og resten af det politiske magasin, kan du høre her:

Martin Geertsen blev ved folketingsvalget overhalet af to politiske Venstre-kolleger i Københavns Storkreds – Jan E. Jørgensen og Linea Søgaard-Lidell og blev ikke genvalgt til Folketinget.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet