Nyhedsartikel

Vandstanden falder hurtigt efter storm

Stormen Malik, der ramte Danmark i weekenden, har medført forhøjet vandstand flere steder. Men omkring klokken 03.30 mandag falder den hurtigt.

Det fortæller vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Martin Lindberg.

I Nordsjælland er det kun Roskilde Fjord, som har forhøjet vandstand med 1,14 meter over den normale.

– Ellers er det kommet langt ned under 100 centimeter, siger han.

I Storebælt er vandstanden også kommet ned under en meter over det normale.

I Smålandsfarvandet er vandstanden dog stadig høj. I Karrebæksminde er den eksempelvis på 1,10 meter over det normale.

På grund af risiko for forhøjet vandstand var Kronprins Frederiks Bro ved Frederikssund spærret i begge retninger.

Men omkring klokken 05.00 mandag er den genåbnet, skriver Vejdirektoratet på Twitter.

Malik blev en kategori 2-storm

Ifølge Martin Lindberg er vandstanden i Frederikssund nede på 87 centimeter over det normale omkring klokken 04.30. Omkring klokken 03.30 var den på 99 centimeter, og vandstanden falder langsomt, fortæller meteorologen.

Det har ikke kun været vandstanden, stormen Malik har påvirket.

Blandt andet blev der lukket for al trafik på Storebæltsbroen og Øresundsbroen. Begge broer blev genåbnet for bil- og togtrafik søndag morgen og formiddag. Og politiet rapporterede i de fleste steder i landet om væltede træer, der gav mindre udfordringer for trafikken.

Malik blev en kategori 2-storm ifølge DMI. Storme i Danmark er opdelt i kategorierne 1-4. Kategori 2 er, når middelvindhastigheder ligger mellem 24,5 og 26,5 meter i sekundet. Det svarer til kategorien storm.

/ritzau/

Foto: Lars Laursen/Biofoto/Ritzau Scanpix

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet