Nyhedsartikel

Vandstanden falder hurtigt efter storm

Stormen Malik, der ramte Danmark i weekenden, har medført forhøjet vandstand flere steder. Men omkring klokken 03.30 mandag falder den hurtigt.

Det fortæller vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Martin Lindberg.

I Nordsjælland er det kun Roskilde Fjord, som har forhøjet vandstand med 1,14 meter over den normale.

– Ellers er det kommet langt ned under 100 centimeter, siger han.

I Storebælt er vandstanden også kommet ned under en meter over det normale.

I Smålandsfarvandet er vandstanden dog stadig høj. I Karrebæksminde er den eksempelvis på 1,10 meter over det normale.

På grund af risiko for forhøjet vandstand var Kronprins Frederiks Bro ved Frederikssund spærret i begge retninger.

Men omkring klokken 05.00 mandag er den genåbnet, skriver Vejdirektoratet på Twitter.

Malik blev en kategori 2-storm

Ifølge Martin Lindberg er vandstanden i Frederikssund nede på 87 centimeter over det normale omkring klokken 04.30. Omkring klokken 03.30 var den på 99 centimeter, og vandstanden falder langsomt, fortæller meteorologen.

Det har ikke kun været vandstanden, stormen Malik har påvirket.

Blandt andet blev der lukket for al trafik på Storebæltsbroen og Øresundsbroen. Begge broer blev genåbnet for bil- og togtrafik søndag morgen og formiddag. Og politiet rapporterede i de fleste steder i landet om væltede træer, der gav mindre udfordringer for trafikken.

Malik blev en kategori 2-storm ifølge DMI. Storme i Danmark er opdelt i kategorierne 1-4. Kategori 2 er, når middelvindhastigheder ligger mellem 24,5 og 26,5 meter i sekundet. Det svarer til kategorien storm.

/ritzau/

Foto: Lars Laursen/Biofoto/Ritzau Scanpix

Læs også

28.11.22

Danske Patienter vil have genåbnet klager over eksperimenterende kirurg

Danske Patienter vil have Styrelsen for Patientklager til at genåbne gamle klagesager. En ny gennemgang af en klagesag har nemlig vist, at styrelsen overså et scanningsbillede i vurderingen. I mere end ti år udførte en kirurg kontroversielle ankeloperationer, hvor kirurgen rekonstruerede ledbånd i anklen på flere hundrede patienter på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Men i…

Læs mere
27.11.22

Styrelse indrømmer fejl: Patient blev opereret uden grund

Styrelsen for Patientklager har for første gang erkendt, at man har begået en fejl. Styrelsen glemte at kigge på et scanningsbillede. Foruroligende og kritisabelt, mener Danske Patienter. I flere år indgik mere end 500 patienter uvidende i to kirurgers eksperimenterende operationer på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. En af dem var Lærke Haveman. Helt nye oplysninger,…

Læs mere
27.11.22

Kommentator: Pape er fredet for nu

Søren Pape Poulsen bliver på formandsposten i Det Konservative Folkeparti – i hvert fald et stykke tid endnu. Det siger politisk kommentator Hans Engell efter De Konservatives hovedbestyrelse her i weekenden har udtrykt enstemmig opbakning til formanden på trods af et skuffende valgresultat den 1. november. Hans Engell siger, fredningen var forventet, fordi Det Konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet