Nyhedsartikel

Vandstanden falder hurtigt efter storm

Stormen Malik, der ramte Danmark i weekenden, har medført forhøjet vandstand flere steder. Men omkring klokken 03.30 mandag falder den hurtigt.

Det fortæller vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Martin Lindberg.

I Nordsjælland er det kun Roskilde Fjord, som har forhøjet vandstand med 1,14 meter over den normale.

– Ellers er det kommet langt ned under 100 centimeter, siger han.

I Storebælt er vandstanden også kommet ned under en meter over det normale.

I Smålandsfarvandet er vandstanden dog stadig høj. I Karrebæksminde er den eksempelvis på 1,10 meter over det normale.

På grund af risiko for forhøjet vandstand var Kronprins Frederiks Bro ved Frederikssund spærret i begge retninger.

Men omkring klokken 05.00 mandag er den genåbnet, skriver Vejdirektoratet på Twitter.

Malik blev en kategori 2-storm

Ifølge Martin Lindberg er vandstanden i Frederikssund nede på 87 centimeter over det normale omkring klokken 04.30. Omkring klokken 03.30 var den på 99 centimeter, og vandstanden falder langsomt, fortæller meteorologen.

Det har ikke kun været vandstanden, stormen Malik har påvirket.

Blandt andet blev der lukket for al trafik på Storebæltsbroen og Øresundsbroen. Begge broer blev genåbnet for bil- og togtrafik søndag morgen og formiddag. Og politiet rapporterede i de fleste steder i landet om væltede træer, der gav mindre udfordringer for trafikken.

Malik blev en kategori 2-storm ifølge DMI. Storme i Danmark er opdelt i kategorierne 1-4. Kategori 2 er, når middelvindhastigheder ligger mellem 24,5 og 26,5 meter i sekundet. Det svarer til kategorien storm.

/ritzau/

Foto: Lars Laursen/Biofoto/Ritzau Scanpix

Læs også

26.03.23

Slut med graffiti, øl og skrald på gaden i England

Det offentlige rum skal se pænere ud i England. Det skal for eksempel være slut med at kaste skrald, tyggegummi eller cigaretskodder på gaden, og der skal ikke drikkes øl, når man venter på bussen eller besøger et krigsmindesmærke. Landets konservative premierminister, Rishi Sunak, vil introducere nye love i et forsøg på at slå ned…

Læs mere
25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere
24.03.23

Nye Borgerlige-politiker om Svend Pedersen: “Det er træls”

Medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse Svend Pedersen, har vakt opsigt med en række stærkt kontroversielle udtalelser. Og det er træls. Det mener Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige. Debatten om Svend Pedersens udsagn flytter fokus fra Nye Borgerliges politik. Og det generer blandt andet Karsten Byrgesen.…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet