Nyhedsartikel

Venstre er imod, at folkeskolen skal lukkes ned

Katrine Volsing

Venstre synes ikke, det er den rigtige løsning, at man igen lukker folkeskolen ned som en del af de nye restriktioner, der blev præsenteret ved pressemødet i går aftes. Også selvom statsminister Mette Frederiksen kalder det en ‘forlænget juleferie’.

“Hver gang, der opstår et corona-problem, er folkeskolen noget af det første, man lukker ned, og det er vi imod. Og det er uanset, om det er fem dage eller tre måneder. Vi synes ikke, at folkeskoler er det rigtige sted at starte nedlukningerne”, siger Martin Geertsen, der er sundhedsordfører for Venstre, til Radio4 Morgen.

Han mener, at børnene allerede har taget deres del af slæbet:

“Alting kommer med en pris her og den pris, vi har set børnene betale, har været ret høj i form af mistrivsel og pres på psykiatriske afdelinger for børn og unge, så vi bryder os ikke om, at man dykker så dybt ned i værktøjskassen allerede fra første instans, som regeringen gør her”, siger han.

I stedet for en hjemsendelse så Martin Geertsen hellere, at man stilede mod Norges model for nedlukning af skoler:

“I Norge fx har man opereret med en trafiklysmodel, hvor hvis en skole er i grøn, så er den helt åben, hvis den er i gul, så tager man lidt flere restriktioner i brug, og hvis den er rød ude på den enkelte skole, så kan man forestille sig, at man enten lukker skolen eller tager lidt mere firkantede restriktioner i brug”, siger han til Radio4 Morgen.

Desuden kan han ikke lade være med at undre sig over, hvorfor man kun sender børnene hjem i fem dage:

“Ingen har kunnet forklare mig, hvordan man kan få fuld epidemikontrol i det her land ved at tage fem dage ud af børnenes skolegang”, siger han. “Hvis regeringen mener, at det er et akut problem, hvorfor venter den så en uge med at lukke skolerne ned?”

Han frygter derfor også, hvad der er i vente for skolebørnene:

“Det vi frygter er, at der bliver lagt op til en længere nedlukning af den danske folkeskole. Belært af historien kan man frygte det. Sidste gang man lukkede skolerne ned, fortalte Mette Frederiksen den danske befolkning, at det bare var en lidt længere juleferie, og der kom de første børn tilbage omkring vinterferien. Vi synes, der er grund til allerede nu at sige nej til at lukke skolerne, fordi vi synes, det er en alt for firkantet og rigid model, som regeringen her bringer i anvendelse”, siger han.

Skolebørn sendes hjem fra den 15. december til og med den 4. januar. Der vil – som nævnt – blive tilbudt nødpasning, og børnene vil, så vidt det er muligt, blive fjernundervist.

Hør interviewet med Martin Geertsen, sundhedsordfører for Venstre, her:

 

Læs også

25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere
25.06.22

Søren Espersen og Dennis Flydtkjær flygter fra Dansk Folkeparti

Siden Morten Messerschmidt d. 23 januar i år overtog posten som Dansk Folkeparti formand, er hans folketingsgruppe skrumpet fra at have 16 medlemmer til nu seks medlemmer. Senest er det Dennis Flydtkjær som har valgt at forlade partiet. “I de sidste par år er det politiske i partiet blevet overskygget af interne læk fra møder,…

Læs mere
25.06.22

DF’s folketingsgruppe er mere end halveret siden valg

Fredag forlod to folketingsmedlemmer Dansk Folkeparti, og lørdag morgen følger Søren Espersen trop. Det seneste halve år har Dansk Folkeparti mistet en række profiler i både folketingsgruppen, hovedbestyrelsen og sekretariatet på Christiansborg. Efter formandsopgøret 23. januar, der sluttede med, at Morten Messerschmidt vandt med knap 60 procent af stemmerne, har den nye formand forsøgt at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet