Venstre-politiker sletter nazi-beskrivelse af Mette Frederiksen

(ARKIV) Asger Christensen den 14. maj 2019. Det bliver Asger Christensen og Linea Søgaard-Lidell, der får Venstres tredje og fjerde mandat i Europa-Parlamentet. Det ligger fast, efter at de personlige stemmer er blevet talt op mandag. Det skriver Ritzau, mandag den 27. maj 2019.. (Foto: Søren Gylling/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

25. november 2020

anp@radio4.dk

anp@radio4.dk

Venstres europaparlamentariker Asger Christensen har bedt om at få fjernet en Hitler-reference i et indlæg om statsminister Mette Frederiksen.

Den 20. november skrev Asger Christensen et indlæg i avisen Effektivt Landbrug med overskriften “Magt-Mette slagter minkbranchen med amatørisme”.

I indlægget kritiserede han de “udemokratiske” og “dybt alvorlige beslutninger uden fagligt grundlag,” som han mener, at Mette Frederiksen har praktiseret den seneste tid med mink-sagen.

Et sted i teksten sammenlignede Asger Christensen også statsministeren med Adolf Hitler:

“Ansvarspilen peger på Mette Frederiksen, som gemmer sig bag Mogens Jensens politiske kadaver. I stedet for at tage ansvar sender Føreren sine partisoldater ud i forsvar af hende,” skrev han i indlægget.

Men det er nu ændret. I stedet for ‘Føreren’ står der nu ‘hun’ om statsministeren.

Det skyldes, at Asger Christensen har kontaktet avisen med henblik på at få fjernet ordet ‘Føreren’. Det bekræfter Effektivt Landbrug over for Radio4 Morgen.

Radio4 har i flere dage forsøgt at få en kommentar fra Asger Christensen om sagen. Han har ikke stillet op til interview.

Du kan høre klippet fra Radio4 Morgen her:

Afspiller nu

FRONTLINJEN

15:05
16:00