84 episoder

27. oktober
Er du til lystfiskeri, mad fra naturen, oplevelser og gode snakke om livets store og små spørgsmål? 'Fisk!' tilbage på Radio4, hvor vært Theodor Langston endnu engang stævner ud med fiskestangen. Der er ingen garantier for bid på krogen, men du får helt sikkert ro i hovedet og et par gode fiskerråd, når 'Fisk!' igen pakker sine waders og inviterer en gæst med ud at fiske. Samtalerne handler om alt fra det ultimative fiskegrej til dét at være menneske. For selvom det handler om lystfiskeri – så handler lystfiskeri om så meget andet end blot at fange fisk. Find programmet i Radio4's app eller der, hvor du lytter til podcast.

30. juli
I denne aller sidste omgang af MADØRE, får Mikkel besøg af hans gamle Masterchef konkurrent, Jakob Nusbaum. Jakob har skabt virksomheden Outdoor Cooking, hvor han laver kulinariske totaloplevelser i naturen – så mad over bål kommer vi ikke uden om i dagens afsnit. MADØRE er en produktion fra BEAM Audio Agency for Radio4.

23. juli
Hotdoggens nytænker og indehaver af Johns Hotdog Deli, John Michael Jensen – også kendt som Pølse-John – er denne uges gæst i Madøre. I denne episode snakker vi selvfølgelig hotdogs, men vi kommer også ind på gamle konditortraditoner, og hvor man skal tage hen i København for at få det bedste stykke kage - og også hvor man bestemt ikke skal gå hen, ifølge John. Alt det og meget mere I MADØRE. MADØRE er en produktion fra BEAM Audio Agency for Radio4

16. juli
Gorm Wisweh, ejeren af Gorms Pizza, er denne uges gæst i Madøre, hvor vi diskuterer konkursen og vejen tilbage. Vi dykker også ned i den aktuelle gastronomiske scene og udforsker nye trends, herunder den nye bølge af populære pizzaovne, der nu er tilgængelige for alle. MADØRE er en produktion fra BEAM Audio Agency for Radio4.

9. juli
’MADØRE’ er selvfølgelig også med når der cykles Tour de France. Vi har tidligere Jumbo Visma holdkok, Hannah Grant, i studiet til en snak om hendes nye kogebog The New Grand Tour Cookbook. Der afsløres hvad Magnus Cort og Mads P spiser på en hviledag og hvad det kræver at være kok for atleter der skal præstere gennem en hel tour. Hannah interesserer sig for de ernæringsmæssige funktioner ved mad og da der bliver lavet dybdegående algoritmer på cykelrytterne, er intet overladt til tilfældighederne. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.

25. juni
I dagens ‘MADØRE’ har vært, Mikkel Nielsen, besøg af to krydderi nørder, Kim Pedersen Dahl og Thomas Nicolaisen fra Mandala Organic. Studiet dufter som aldrig før, når der bliver kværnet friske krydderier og afbrændt pastinak. Der bliver snakket krydderikvalitet, vigtigheden af nykværnede produkter, delt tips og tricks, og så blandes et særligt Madøre-mix. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.

18. juni
En tur fra Nakskov til Henne Kro for at hjælpe en veninde, endte med at Majken Bech Bailey fandt, ikke bare sin livsvej, men også ham hun skulle leve livet med. Sammen med ham, den engelske kok Jordan Bailey, drog hun til Irland og startede egen restaurant, Aimsir. Efter åbningen, gik der 4,5 måneder, før parret havde opnået 2 Michelin stjerner. Michelin eventyret, samt fortællinger om råvareresearch og livet som restaurantchef er blot nogle af de historier som Majken fortæller vært, Mikkel Nielsen. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.

11. juni
Hans Martin Hansgaards whisky interesse går mange år tilbage. Han har sin egen samling, som kun er blevet større, efter at han og otte venner har startet deres eget whisky destilleri, Stauning Whisky. Vært, Mikkel Nielsen, lærer i dagens program alt hvad der er værd at vide om processen bag god whisky, ingredienser, fade og om man drikker whisky til mad. Hans har også taget en del af sin egen whisky samling med i studiet! Hør med når der bliver nærstuderet, smagt og duftet og om Mikkels drøm om at få smagt en Macallan Gran Reserva fra 1981 går i opfyldelse. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4

4. juni
Vært, Mikkel Nielsen, har besøg af en af de helt store danske kokke gennem tiderne, Sølvræven aka Jens Peter Kolbeck. Der bliver talt om Jens Peters imponerende CV og alt fra en barndom i broderens beskidte kokketøj til at arbejde for Bocuse. Med kokkehat på, har han set nogle af de store kokkenationer og er blevet udfordret både på ambassader og hos de royale. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.

28. maj
I dagens afsnit af Madøre, har vært, Mikkel Nielsen, besøg af Selina Juul. Selina fortæller passioneret om hvordan vi hjemme i køkkenerne kan undgå ‘hospicehylden’ i køleskabet og ’UFO’er’ i vores fryser. Hun fortæller om non-profit forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, som hun startede tilbage i 2008, det politiske klima fra da hun begyndte at arbejde med madspild frem til nu og så får Mikkel en fortælling om et besøg hos Paven. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.

21. maj
I dagens ‘Madøre’ nørder vi te. Vært Mikkel Nielsen bliver klogere på teens lange traditionsrige historie fra Kina til Danmark, hvordan te dyrkes og produceres, samt hvem målgruppen for special te i Danmark egentlig er. Eksperten er Alexis Kaae, ejer af Simply Tea, teimportør, tedommer, tekursusholder og meget mere. Med sig i studiet har hun medbragt det bedste vand til tebrygning, en kedel, specielle kopper kopper og selvfølgelig te. ‘Madøre’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.

14. maj
Cathrine Østerberg er ikke ked af at blive kaldt for en nørd. Hun er en vaskeægte is-nørd, der altid har været mere end almindelig fascineret af is. Hun har en uddannelse i fødevarevidenskab og har gennemdyrket videnskaben bag isen, både igennem sin uddannelse, men også i Canada hos is-professoren. Hun lærer vært Mikkel Nielsen, hvordan han kan lave den bedste is derhjemme, og så udfordrer hun ham med både sorbet og eksotiske smage. ’Madøre’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.

7. maj
Den selvproklamerede buffet feminist, Thilde Gilling Andersen, elsker kød, smørrebrød, øl og snaps. Hun har fart på tilværelsen og har mange små projekter i gang. Sammen med vært, Mikkel Nielsen, bliver der smagt på en ny øl fra Insight Cellars, der skal serveres sammen med Thildes smørrebrød, hvor smag, konsistens, øl og mad skal gå op i en højere enhed.

30. april
Hvad er tempeh? Hvordan bruges det? Hvordan fremstilles det? Erik Lautrup-Nielsen, som er dagens gæst og ekspert, besvarer alle Mikkels spørgsmål om tempeh. Samtidig hører Mikkel lidt om Eriks rejse i kokkefaget, hans store interesse for fermentering og om at være iværksætter. Vært er Mikkel Nielsen og ‘Madøre’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.

23. april
La Glace er en institution i dansk konditorhistorie. Siden 1870 har den klassiske forretning ligget i Skoubogade og siden 1989 har det været med Marianne Stagetorn Kolos i førerforklædet. I dagens ‘Madøre’ fortæller hun en lille del af La Glace historien, hvad der skete på konditoriet under anden verdenskrig og hvordan fremtiden ser ud for La Glace. Med til vært, Mikkel Nielsen, har Marianne taget et stykke vaskeægte kagehistorie med i form af en kage der har eksisteret siden 1891. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.

16. april
I 30 år har Anne Birgitte Agger arbejdet på at gøre verden til et bedre sted ved hjælp af nydelse. Som hun siger: mad er noget alle mennesker har en relation til. Siden 2018 har hun været direktør på Hotel- og Restaurantskolen og her skal der handles, som der prædikes. Sammen med vært, Mikkel Nielsen, gøres der status på Hotel- og Restaurantskolen. Hvilke tiltag er der blevet gjort, for at give fremtidens kokke og tjenere de bedste forudsætninger? Hvordan inddrages teori i en håndværksmæssig uddannelse? Hvordan tales der om sexisme og arbejdsmiljø? Og hvad er det ved kokkefaget, der gør, at de unge gerne vil gå den vej? ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4

2. april
Vært, Mikkel Nielsen, elsker småretter og her er fisk fra dåse ofte på menuen, så i dag har Mikkel besøg af Rasmus Østerlund Larsen fra FANGST. Han vil gøre os klogere på dåsefiskens historie, det geniale ved konservesfisk og hvordan vi får fisk på dåse ind i hverdagsmaden. Der bliver duftet og smagt, og så har Rasmus taget en helt ny variant med til Mikkel. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.

26. marts
Emilie Qvist Kjærgaard er et stjerneskud i den danske kokkebranche. Hun er interesseret i sæsonens danske råvarer at kende sine leverandører og at intet går til spilde. Vores vært, Mikkel Nielsen, og Emilie snakker om ansvar, rollemodeller og om at sige sin mening, mens de går ind i Emilies kokke rejse fra Holstebro til Hanstholm. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4

19. marts
Manglende forelæggelse: I dette program bliver der af gæsten Frank Homann fremsat flere kritikpunkter af mærkningsordningen Fairtrade, uden at der blev fremvist dokumentation for kritikken, eller at Fairtrade var repræsenteret i udsendelsen. Redaktionen har efterfølgende været i kontakt med Fairtrade, som oplyser, at deres afregningspriser for råvarer er anderledes end beskrevet, da der findes tillæg og vilkår, som ikke nævnes i programmet. Fairtrade oplyser desuden, at man ikke udstationerer medarbejdere, som beskrevet i udsendelsen, men arbejder med lokalt ansatte i hele verden. God chokolade er en smagsoplevelse der skaber en form for lykkefølelse. Derfor stræber CEO i Xoco Gourmet, Frank Homann, efter det perfekte chokolade. Frank går i dybden med dyrkelse af kakaotræer, fermenteringen af kakaobønner og kakaofrugtkødet, samarbejdet med farmerne og meget mere i dagens afsnit af MADØRE. Og selvfølgelig får vært, Mikkel Nielsen, smagt på chokolade. MADØRE er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.

10. marts
Madøre har i denne uge besøg af komikeren Tobias Dybvad, som udover at være rigtig sjov, også er rigtig glad for vin. I dagens afsnit graver vi os igennem hans funny bones, og tager temperaturen på hans vin og mad interesse, og til sidst i afsnittet skal der blind-smages. MADØRE er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.

3. marts
Hvad kræver det at vinde kokkenes uofficielle verdensmesterskab, Bocuse d’Or? En mentaltræner, en sølvsmed og støtte hjemmefra er bare nogle af de ingredienser Brian Mark Hansen puttede i gryden da han forberedte sig. Kom med ud i køkkenet, når Brian Mark Hansen fortæller om forberedelserne og dagen hvor han, sammen med Elisabeth Madsen kokkererede det bedste de havde lært og kom hjem med guldmedaljer. Vært er Mikkel Nielsen og ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.

24. februar
Mikkel er ikke glad for snaps. Men påsken kommer tættere på og til den hører sig snaps, så måske et besøg fra Bornholm Spirits i form af Marshoud Dababneh kan rykke lidt til Mikkel? Vi bliver klogere på akvavit, dram og snaps, og så fortæller Marshoud om et lager af peberrodssnaps han har i kælderen og hvordan en snaps blev til under covid-19 pandemien. Der gives også et bud på hvilken snaps der går til sildemaden. Mon ikke Mikkel når at blive snapseglad i dagens afsnit? Vært er Mikkel Nielsen og ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.

17. februar
Snegle er ikke kun en delikatesse man spiser når man er i Frankrig. Faktisk har Danmark sin helt egen snegleproducent, nemlig Ditte Ankjærgaard. Ditte fortæller i dagens afsnit af Madøre om hvordan en drøm om iværksætteri blev til snegledyrkning på egen gård. Vært, Mikkel Nielsen, får serveret smagsprøver af både snegleæg og snegle marineret i Bornholmsk rapsolie med crispy chili og anis, imens Ditte fortæller om samarbejde med Litauen og snegleæg til Bocuse d’Or.


