MADØRE
I Radio4’s ugentlige program 'Madøre' er du i godt selskab med vært og kok Mikkel Nielsen. Sammen med en gæst tager Mikkel dig igennem ugens historier og tendenser inden for gastronomiens verden. Som lytter af programmet kan du holde dig opdateret på, hvad der rører sig inden for mad- og vinscenen. Derudover får du konkrete brugbare tips og tricks fra fagkyndige gæster, som du selv kan afprøve i dit eget køkken. Mikkels tilgang er, at det ikke behøver at være dyrt for at være godt.
RSSSeneste Udsendelser
I denne aller sidste omgang af MADØRE, får Mikkel besøg af hans gamle Masterchef konkurrent, Jakob Nusbaum. Jakob har skabt virksomheden Outdoor Cooking, hvor han laver kulinariske totaloplevelser i naturen – så mad over bål kommer vi ikke uden om i dagens afsnit. MADØRE er en produktion fra BEAM Audio Agency for Radio4.
Aller sidste omgang MADØRE med Jakob Nusbaum
I denne aller sidste omgang af MADØRE, får Mikkel besøg af hans gamle Masterchef konkurrent, Jakob Nusbaum. Jakob har skabt virksomheden Outdoor ...
Hotdoggens nytænker og indehaver af Johns Hotdog Deli, John Michael Jensen – også kendt som Pølse-John – er denne uges gæst i Madøre. I denne episode snakker vi selvfølgelig hotdogs, men vi kommer også ind på gamle konditortraditoner, og hvor man skal tage hen i København for at få det bedste stykke kage - og også hvor man bestemt ikke skal gå hen, ifølge John. Alt det og meget mere I MADØRE. MADØRE er en produktion fra BEAM Audio Agency for Radio4
Hotdogs og kagekunst med John Michael Jensen
Hotdoggens nytænker og indehaver af Johns Hotdog Deli, John Michael Jensen – også kendt som Pølse-John – er denne uges gæst i ...
Gorm Wisweh, ejeren af Gorms Pizza, er denne uges gæst i Madøre, hvor vi diskuterer konkursen og vejen tilbage. Vi dykker også ned i den aktuelle gastronomiske scene og udforsker nye trends, herunder den nye bølge af populære pizzaovne, der nu er tilgængelige for alle. MADØRE er en produktion fra BEAM Audio Agency for Radio4.
Fra optur til nedtur med Gorm Wisweh
Gorm Wisweh, ejeren af Gorms Pizza, er denne uges gæst i Madøre, hvor vi diskuterer konkursen og vejen tilbage. Vi dykker også ned ...
’MADØRE’ er selvfølgelig også med når der cykles Tour de France. Vi har tidligere Jumbo Visma holdkok, Hannah Grant, i studiet til en snak om hendes nye kogebog The New Grand Tour Cookbook. Der afsløres hvad Magnus Cort og Mads P spiser på en hviledag og hvad det kræver at være kok for atleter der skal præstere gennem en hel tour. Hannah interesserer sig for de ernæringsmæssige funktioner ved mad og da der bliver lavet dybdegående algoritmer på cykelrytterne, er intet overladt til tilfældighederne. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
Mad til tour rytterne med Hannah Grant
’MADØRE’ er selvfølgelig også med når der cykles Tour de France. Vi har tidligere Jumbo Visma holdkok, Hannah Grant, i studiet ...
Kaffeambassadør Niels Østergaard tager i denne uges udgave af Madøre vært, Mikkel Nielsen, gennem kaffens historie og dens udvikling herhjemme i Danmark. Sammen smager de på Nespressokaffe og det er ikke som Mikkel forventer. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
Kaffens historie med Niels Østergaard
Kaffeambassadør Niels Østergaard tager i denne uges udgave af Madøre vært, Mikkel Nielsen, gennem kaffens historie og dens udvikling herhjemme i ...
I dagens ‘MADØRE’ har vært, Mikkel Nielsen, besøg af to krydderi nørder, Kim Pedersen Dahl og Thomas Nicolaisen fra Mandala Organic. Studiet dufter som aldrig før, når der bliver kværnet friske krydderier og afbrændt pastinak. Der bliver snakket krydderikvalitet, vigtigheden af nykværnede produkter, delt tips og tricks, og så blandes et særligt Madøre-mix. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
En krydret tilværelse med Kim Pedersen Dahl og Thomas Nicolaisen
I dagens ‘MADØRE’ har vært, Mikkel Nielsen, besøg af to krydderi nørder, Kim Pedersen Dahl og Thomas Nicolaisen fra Mandala ...
En tur fra Nakskov til Henne Kro for at hjælpe en veninde, endte med at Majken Bech Bailey fandt, ikke bare sin livsvej, men også ham hun skulle leve livet med. Sammen med ham, den engelske kok Jordan Bailey, drog hun til Irland og startede egen restaurant, Aimsir. Efter åbningen, gik der 4,5 måneder, før parret havde opnået 2 Michelin stjerner. Michelin eventyret, samt fortællinger om råvareresearch og livet som restaurantchef er blot nogle af de historier som Majken fortæller vært, Mikkel Nielsen. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
En tur til Irland med Majken Bech Bailey
En tur fra Nakskov til Henne Kro for at hjælpe en veninde, endte med at Majken Bech Bailey fandt, ikke bare sin livsvej, men ...
Hans Martin Hansgaards whisky interesse går mange år tilbage. Han har sin egen samling, som kun er blevet større, efter at han og otte venner har startet deres eget whisky destilleri, Stauning Whisky. Vært, Mikkel Nielsen, lærer i dagens program alt hvad der er værd at vide om processen bag god whisky, ingredienser, fade og om man drikker whisky til mad. Hans har også taget en del af sin egen whisky samling med i studiet! Hør med når der bliver nærstuderet, smagt og duftet og om Mikkels drøm om at få smagt en Macallan Gran Reserva fra 1981 går i opfyldelse. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4
Der nørdes whisky med Hans Martin Hansgaard
Hans Martin Hansgaards whisky interesse går mange år tilbage. Han har sin egen samling, som kun er blevet større, efter at han ...
Vært, Mikkel Nielsen, har besøg af en af de helt store danske kokke gennem tiderne, Sølvræven aka Jens Peter Kolbeck. Der bliver talt om Jens Peters imponerende CV og alt fra en barndom i broderens beskidte kokketøj til at arbejde for Bocuse. Med kokkehat på, har han set nogle af de store kokkenationer og er blevet udfordret både på ambassader og hos de royale. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
Kokkehistorier fra hele verden med Jens Peter Kolbeck
Vært, Mikkel Nielsen, har besøg af en af de helt store danske kokke gennem tiderne, Sølvræven aka Jens Peter Kolbeck. Der ...
I dagens afsnit af Madøre, har vært, Mikkel Nielsen, besøg af Selina Juul. Selina fortæller passioneret om hvordan vi hjemme i køkkenerne kan undgå ‘hospicehylden’ i køleskabet og ’UFO’er’ i vores fryser. Hun fortæller om non-profit forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, som hun startede tilbage i 2008, det politiske klima fra da hun begyndte at arbejde med madspild frem til nu og så får Mikkel en fortælling om et besøg hos Paven. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
Mindre madspild med Selina Juul
I dagens afsnit af Madøre, har vært, Mikkel Nielsen, besøg af Selina Juul. Selina fortæller passioneret om hvordan vi hjemme i ...
I denne aller sidste omgang af MADØRE, får Mikkel besøg af hans gamle Masterchef konkurrent, Jakob Nusbaum. Jakob har skabt virksomheden Outdoor Cooking, hvor han laver kulinariske totaloplevelser i naturen – så mad over bål kommer vi ikke uden om i dagens afsnit. MADØRE er en produktion fra BEAM Audio Agency for Radio4.
Hotdoggens nytænker og indehaver af Johns Hotdog Deli, John Michael Jensen – også kendt som Pølse-John – er denne uges gæst i Madøre. I denne episode snakker vi selvfølgelig hotdogs, men vi kommer også ind på gamle konditortraditoner, og hvor man skal tage hen i København for at få det bedste stykke kage - og også hvor man bestemt ikke skal gå hen, ifølge John. Alt det og meget mere I MADØRE. MADØRE er en produktion fra BEAM Audio Agency for Radio4
Gorm Wisweh, ejeren af Gorms Pizza, er denne uges gæst i Madøre, hvor vi diskuterer konkursen og vejen tilbage. Vi dykker også ned i den aktuelle gastronomiske scene og udforsker nye trends, herunder den nye bølge af populære pizzaovne, der nu er tilgængelige for alle. MADØRE er en produktion fra BEAM Audio Agency for Radio4.
’MADØRE’ er selvfølgelig også med når der cykles Tour de France. Vi har tidligere Jumbo Visma holdkok, Hannah Grant, i studiet til en snak om hendes nye kogebog The New Grand Tour Cookbook. Der afsløres hvad Magnus Cort og Mads P spiser på en hviledag og hvad det kræver at være kok for atleter der skal præstere gennem en hel tour. Hannah interesserer sig for de ernæringsmæssige funktioner ved mad og da der bliver lavet dybdegående algoritmer på cykelrytterne, er intet overladt til tilfældighederne. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
Kaffeambassadør Niels Østergaard tager i denne uges udgave af Madøre vært, Mikkel Nielsen, gennem kaffens historie og dens udvikling herhjemme i Danmark. Sammen smager de på Nespressokaffe og det er ikke som Mikkel forventer. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
I dagens ‘MADØRE’ har vært, Mikkel Nielsen, besøg af to krydderi nørder, Kim Pedersen Dahl og Thomas Nicolaisen fra Mandala Organic. Studiet dufter som aldrig før, når der bliver kværnet friske krydderier og afbrændt pastinak. Der bliver snakket krydderikvalitet, vigtigheden af nykværnede produkter, delt tips og tricks, og så blandes et særligt Madøre-mix. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
En tur fra Nakskov til Henne Kro for at hjælpe en veninde, endte med at Majken Bech Bailey fandt, ikke bare sin livsvej, men også ham hun skulle leve livet med. Sammen med ham, den engelske kok Jordan Bailey, drog hun til Irland og startede egen restaurant, Aimsir. Efter åbningen, gik der 4,5 måneder, før parret havde opnået 2 Michelin stjerner. Michelin eventyret, samt fortællinger om råvareresearch og livet som restaurantchef er blot nogle af de historier som Majken fortæller vært, Mikkel Nielsen. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
Hans Martin Hansgaards whisky interesse går mange år tilbage. Han har sin egen samling, som kun er blevet større, efter at han og otte venner har startet deres eget whisky destilleri, Stauning Whisky. Vært, Mikkel Nielsen, lærer i dagens program alt hvad der er værd at vide om processen bag god whisky, ingredienser, fade og om man drikker whisky til mad. Hans har også taget en del af sin egen whisky samling med i studiet! Hør med når der bliver nærstuderet, smagt og duftet og om Mikkels drøm om at få smagt en Macallan Gran Reserva fra 1981 går i opfyldelse. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4
Vært, Mikkel Nielsen, har besøg af en af de helt store danske kokke gennem tiderne, Sølvræven aka Jens Peter Kolbeck. Der bliver talt om Jens Peters imponerende CV og alt fra en barndom i broderens beskidte kokketøj til at arbejde for Bocuse. Med kokkehat på, har han set nogle af de store kokkenationer og er blevet udfordret både på ambassader og hos de royale. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
I dagens afsnit af Madøre, har vært, Mikkel Nielsen, besøg af Selina Juul. Selina fortæller passioneret om hvordan vi hjemme i køkkenerne kan undgå ‘hospicehylden’ i køleskabet og ’UFO’er’ i vores fryser. Hun fortæller om non-profit forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, som hun startede tilbage i 2008, det politiske klima fra da hun begyndte at arbejde med madspild frem til nu og så får Mikkel en fortælling om et besøg hos Paven. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
I dagens ‘MADØRE’ nørder vi te. Vært, Mikkel Nielsen, bliver klogere på teens lange traditionsrige historie, fra Kina til Danmark, hvordan te dyrkes og produceres samt hvem målgruppen for special te i Danmark egentlig er. Eksperten er Alexis Kaae, ejer af Simply Tea, te importør, te dommer, te kursusholder og meget mere. Med sig i studiet har hun medbragt det bedste vand til te brygning, en kedel, specielle kopper kopper og selvfølgelig te. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
Cathrine Østerberg er ikke ked af at blive kaldt for en nørd. Hun er en vaskeægte is-nørd, der altid har været mere end almindelig fascineret af is. Hun har en uddannelse i fødevarevidenskab og har gennemdyrket videnskaben bag isen, både igennem sin uddannelse, men også i Canada hos is-professoren. Hun lærer vært, Mikkel Nielsen, hvordan han kan lave den bedste is derhjemme og så udfordrer hun ham med både sorbet og eksotiske smage. ’MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
Den selvproklamerede buffet feminist, Thilde Gilling Andersen, elsker kød, smørrebrød, øl og snaps. Hun har fart på tilværelsen og har mange små projekter i gang. Sammen med vært, Mikkel Nielsen, bliver der smagt på en ny øl fra Insight Cellars, der skal serveres sammen med Thildes smørrebrød, hvor smag, konsistens, øl og mad skal gå op i en højere enhed.
Hvad er tempeh? Hvordan bruges det? Hvordan fremstilles det? Erik Lautrup-Nielsen, som er dagens gæst og ekspert, besvarer alle Mikkels spørgsmål om tempeh. Samtidig hører Mikkel lidt om Eriks rejse i kokkefaget, hans store interesse for fermentering og om at være iværksætter. Vært er Mikkel Nielsen og ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
La Glace er en institution i dansk konditorhistorie. Siden 1870 har den klassiske forretning ligget i Skoubogade og siden 1989 har det været med Marianne Stagetorn Kolos i førerforklædet. I dagens ‘Madøre’ fortæller hun en lille del af La Glace historien, hvad der skete på konditoriet under anden verdenskrig og hvordan fremtiden ser ud for La Glace. Med til vært, Mikkel Nielsen, har Marianne taget et stykke vaskeægte kagehistorie med i form af en kage der har eksisteret siden 1891. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
I 30 år har Anne Birgitte Agger arbejdet på at gøre verden til et bedre sted ved hjælp af nydelse. Som hun siger: mad er noget alle mennesker har en relation til. Siden 2018 har hun været direktør på Hotel- og Restaurantskolen og her skal der handles, som der prædikes. Sammen med vært, Mikkel Nielsen, gøres der status på Hotel- og Restaurantskolen. Hvilke tiltag er der blevet gjort, for at give fremtidens kokke og tjenere de bedste forudsætninger? Hvordan inddrages teori i en håndværksmæssig uddannelse? Hvordan tales der om sexisme og arbejdsmiljø? Og hvad er det ved kokkefaget, der gør, at de unge gerne vil gå den vej? ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4
Årets tjener 2023 hedder Simone Westerberg. I dagens Madøre lærer hun vært, Mikkel Nielsen, at åbne en flaske champagne, mens hun fortæller om årets tjenerkonkurrence. Vi bliver også klogere på Simones rejse til toppen af tjenerfaget - fra Lieffroy i Nyborg til Kong Hans Kælder i København.
Vært, Mikkel Nielsen, elsker småretter og her er fisk fra dåse ofte på menuen, så i dag har Mikkel besøg af Rasmus Østerlund Larsen fra FANGST. Han vil gøre os klogere på dåsefiskens historie, det geniale ved konservesfisk og hvordan vi får fisk på dåse ind i hverdagsmaden. Der bliver duftet og smagt, og så har Rasmus taget en helt ny variant med til Mikkel. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
Emilie Qvist Kjærgaard er et stjerneskud i den danske kokkebranche. Hun er interesseret i sæsonens danske råvarer at kende sine leverandører og at intet går til spilde. Vores vært, Mikkel Nielsen, og Emilie snakker om ansvar, rollemodeller og om at sige sin mening, mens de går ind i Emilies kokke rejse fra Holstebro til Hanstholm. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4
Manglende forelæggelse: I dette program bliver der af gæsten Frank Homann fremsat flere kritikpunkter af mærkningsordningen Fairtrade, uden at der blev fremvist dokumentation for kritikken, eller at Fairtrade var repræsenteret i udsendelsen. Redaktionen har efterfølgende været i kontakt med Fairtrade, som oplyser, at deres afregningspriser for råvarer er anderledes end beskrevet, da der findes tillæg og vilkår, som ikke nævnes i programmet. Fairtrade oplyser desuden, at man ikke udstationerer medarbejdere, som beskrevet i udsendelsen, men arbejder med lokalt ansatte i hele verden. God chokolade er en smagsoplevelse der skaber en form for lykkefølelse. Derfor stræber CEO i Xoco Gourmet, Frank Homann, efter det perfekte chokolade. Frank går i dybden med dyrkelse af kakaotræer, fermenteringen af kakaobønner og kakaofrugtkødet, samarbejdet med farmerne og meget mere i dagens afsnit af MADØRE. Og selvfølgelig får vært, Mikkel Nielsen, smagt på chokolade. MADØRE er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
Madøre har i denne uge besøg af komikeren Tobias Dybvad, som udover at være rigtig sjov, også er rigtig glad for vin. I dagens afsnit graver vi os igennem hans funny bones, og tager temperaturen på hans vin og mad interesse, og til sidst i afsnittet skal der blind-smages. MADØRE er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
Hvad kræver det at vinde kokkenes uofficielle verdensmesterskab, Bocuse d’Or? En mentaltræner, en sølvsmed og støtte hjemmefra er bare nogle af de ingredienser Brian Mark Hansen puttede i gryden da han forberedte sig. Kom med ud i køkkenet, når Brian Mark Hansen fortæller om forberedelserne og dagen hvor han, sammen med Elisabeth Madsen kokkererede det bedste de havde lært og kom hjem med guldmedaljer. Vært er Mikkel Nielsen og ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
Mikkel er ikke glad for snaps. Men påsken kommer tættere på og til den hører sig snaps, så måske et besøg fra Bornholm Spirits i form af Marshoud Dababneh kan rykke lidt til Mikkel? Vi bliver klogere på akvavit, dram og snaps, og så fortæller Marshoud om et lager af peberrodssnaps han har i kælderen og hvordan en snaps blev til under covid-19 pandemien. Der gives også et bud på hvilken snaps der går til sildemaden. Mon ikke Mikkel når at blive snapseglad i dagens afsnit? Vært er Mikkel Nielsen og ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
Snegle er ikke kun en delikatesse man spiser når man er i Frankrig. Faktisk har Danmark sin helt egen snegleproducent, nemlig Ditte Ankjærgaard. Ditte fortæller i dagens afsnit af Madøre om hvordan en drøm om iværksætteri blev til snegledyrkning på egen gård. Vært, Mikkel Nielsen, får serveret smagsprøver af både snegleæg og snegle marineret i Bornholmsk rapsolie med crispy chili og anis, imens Ditte fortæller om samarbejde med Litauen og snegleæg til Bocuse d’Or.
Endnu engang har vært, Mikkel Nielsen, besøg af kok, foredragsholder og den ene halvdel af ‘Nak og Æd’, Nikolaj Kirk. Lyt med, når de to herrer snakker om Nikolajs kamp for Amager fælled, hans fredspibe på Papua Ny Guinea og en fremtidig sæljagt på Grønland. ‘MADØRE’ er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4
Mad og øl går hånd i hånd. Og ikke kun til julefrokosten. Mikkel Bjergsø, indehaver af Mikkeller, giver et indblik i hvordan øl og mad burde parres, hvordan Warpigs producerer deres eget vand og hvordan det går med de alkoholfrie øl. MADØRE er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.
Mikkel er rejst til Jærgerspris for at besøge brdr. Hansen. Brødreparret er 4. generation i familievirksomheden Hansens Is, og det er dem, der i dag styrer familievirksomheden Hansens Is. Det er blevet til en snak om isens historie, herunder is-krigen i 90'erne, men også en snak om isens fremtid. Vært er Mikkel Nielsen og ‘Madøre’ er produceret af BEAM Audio Agency.
God mad bliver ofte til med gode knive, og derfor har Mikkel Nielsen inviteret kniv-ekspert Steffen Jarl ind i studiet. Han har gennem årene produceret mange håndlavede knive, og ud fra sine mange års erfaring kommer han bl.a. med gode råd til, hvad du skal købe, og hvordan du bedst vedligeholder de skarpe klinger. Vært er Mikkel Nielsen og ‘Madøre’ er produceret af BEAM Audio Agency.
Operahuset har fået sin helt egen kage, og derfor har Mikkel Nielsen inviteret den autodidakte kok og konditor Trine Hahnemann ind i studiet til en snak om kagekultur. Det er hende, der er har konstrueret den nye operakage; et håndværk hun tillærte sig i 90'erne, da hun i tourbusser lavede jordbærtærter og vegansk mad til bands som Soundgarden og Red Hot Chilli Peppers. Vært er Mikkel Nielsen og ‘Madøre’ er produceret af BEAM Audio Agency.
Med undtagelse af Peter Plys er det svært at finde nogen, der elsker honning ligeså højt som dagens gæst, Katrine Klinken. I denne episode udforskes de gyldne dråber og deres mange variationer. Og så snakkes der om kogebøger og børn i køkkennet. MADØRE er produceret af BEAM Audio Agency for Radio4.