Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse.
Et liv i underverdenen, research i retsmedicin, nekroporn eller bosat blandt bedemænd. Der er mange veje til at lave de indledende undersøgelser, der danner rammen om de bøger, vi læser. Kom tæt på de oplevelser, forfatterne har, når de lægger an til nye historier, lur deres bedste tricks til, hvordan de får det virkelige liv omsat til ord, og bliv klogere på alt det arbejde, der ligger mellem linjerne.
Svend Åge Madsen er aktuel med bogen ”Vort sted”, som er en del af serien ”Tænkepauser” fra Aarhus Universitetsforlag. I programmet besøger vært Karoline Kjær Hansen forfatteren i sit hjem i Risskov, hvor forfatteren fortæller, hvordan bogen er blevet til. Han fortæller, hvordan hver bog for ham begynder med et trodsigt tankeeksperiment, hvor han forsøger at tænke på et fænomen på en utraditionel måde, og herefter begynder det, som han kalder indre research. En praksis, han har trænet igennem hele sit forfatterskab og gjort brug af, siden sin debut for 60 år siden.
Svend Åge Madsen er aktuel med bogen ”Vort sted”, som er en del af serien ”Tænkepauser” fra Aarhus Universitetsforlag. I programmet ...
Jesper Stein har fået et bedre liv af at blive ædru. Det fortæller han i denne episode af Mellem Linjerne, som i anledningen Danmarks største litteraturfestival, LiteratureXchange, er optaget på Dokk1 i Aarhus med publikum. Samtalen tager afsæt i Jesper Steins nyeste roman ”Ædru”, og i programmet fortæller han om arbejdet med den, og hvordan den er skrevet ud fra hukommelsen, fordi det stærkeste i livet, husker man bedst, som Jesper Stein siger. Jesper Stein fortæller i programmet også om de bøger, han har læst i forbindelse med skriveprocessen. Vejen til et ædru liv også sendte nemlig også Jesper Stein ud på jagt efter nye litterære forbilleder, der ikke drikker. Noget, der var lettere sagt end gjort, for alkoholen nærmest flyder ned ad siderne i skønlitteraturen. Vært: Karoline Kjær Hansen.
Jesper Stein har fået et bedre liv af at blive ædru. Det fortæller han i denne episode af Mellem Linjerne, som i ...
Merete Pryds Helle er tilbage med romanen ”Det vågne hjerte”, som foregår i 80’erne. Et årti, som rummede en kæmpe udvikling, der er blevet overset, mener forfatteren. For at skrive romanen har Merete Pryds Helle, der selv var ung i 80'erne, trukket på egen hukommelse og gennemlæst sine kalendere fra perioden, men hun har også talt med andre, der tog del i de skelsættende begivenheder, herunder blandt andet kvindefrigørelsen og udviklingen af Excel-arket. Vært Karoline Kjær Hansen besøger i programmet Merete Pryds Helle i sit hjem i Tisvildeleje, hvor romanen er skrevet.
Merete Pryds Helle er tilbage med romanen ”Det vågne hjerte”, som foregår i 80’erne. Et årti, som rummede en kæ...
I 2016 udgav Geeti Amiri sin selv biografi ”Glansbillede”. Nu er hun aktuel med romanen ”Mosaik”. I 2019 modtog forfatter Geeti Amiri nemlig et brev fra en mand, som havde arbejdet sammen med hendes far, og det inspirerede hende til at skrive romanen. ”Mosaik” er en roman med en kvindelig hovedperson, som ifølge Geeti Amiri er prototypen på en kvinde med minoritetsbaggrund, som der er flest af i Danmark, men som sjældent bliver portrætteret eller får spalteplads i medierne. En karakter, som har krævet stor research, fordi den også rummer elementer, der ligger lagt fra hendes eget liv. Ligesom hun også har researchet blandt den danske lærerstand for at skrive den kritik frem, som hun i romanen retter mod folkeskolen. I programmet mødes vært Karoline Kjær Hansen med Geeti Amiri på Krogerup Højskole, hvor forfatteren også har hentet inspiration til romanen.
I 2016 udgav Geeti Amiri sin selv biografi ”Glansbillede”. Nu er hun aktuel med romanen ”Mosaik”. I 2019 modtog forfatter Geeti Amiri nemlig et brev ...
Sidste år fik journalist og forfatter Ulla Terkelsen den idé at lave en bog om Tyskland, som med den kommentator Mirco Reimer-Elster. I løbet af det seneste år har de besøgt Øst-, Vest-, Syd- og Nordtyskland. De har delt erfaringer, gode historier og udfordret hinandens synspunkter. Nu udgiver de bogen ”Skønhed og skræk”, som skal vise, at Tyskland er meget mere end Berlin. I programmet fortæller de fra Kanalhuset på Christianshavn i København, hvor Ulla Terkelsen bor, når hun er i Danmark, om arbejdet med bogen. Vært: Karoline Kjær Hansen.
Sidste år fik journalist og forfatter Ulla Terkelsen den idé at lave en bog om Tyskland, som med den kommentator Mirco Reimer-Elster. I lø...
I 2013 blev forfatter og journalist Ditte Giese skilt. Som den første i sin venneflok blev hun efterladt og overladt til at gennemgå skilsmissens mange faser. På den anden side af vreden, smerten, skylden og skammen ventede en stor frihed og nye udfordring med at skabe en sammenbragt familie. I løbet af de seneste 10 år er flere i hendes omgangskreds blevet skilt, og en efter en er de kommet efter gode råd hos Ditte Giese. Derfor er hun nu aktuel med bogen ”Ulige uger”, som er en samling af de bedste råd til kvinder, der står midt i det blødende sår, eller som er begyndt at ane lyset for enden af tunnelen efter skilsmissen. For en skilsmisse kan også bringe rigtig meget godt med sig, mener Ditte Giese. I programmet, hvor vært Karoline Kjær Hansen besøger Ditte Giese i sit hjem på Amager, fortæller hun om alle sine oplevelser som først et skilsmissebarn, skilt som forældre og bonusmor og den øvrige research til ”Ulige uger”.
I 2013 blev forfatter og journalist Ditte Giese skilt. Som den første i sin venneflok blev hun efterladt og overladt til at gennemgå skilsmissens mange ...
I 2007 rejste Benjamin Koppel til Frankrig for at opsøge sin farfars søster, Anna Koppel. Det blev begyndelsen på et venskab med en kvinde, der ellers havde stået uden for familien i mange år. Og som relationen voksede fandt han ud af hvorfor: Anna var familiens dårlige samvittighed, fordi hun som den eneste i sin søskendeflok adlød sine forældres ønske om et jødisk ægteskab. Hun endte med andre ord i et arrangeret ægteskab, og hendes fortælling har været inspirationen for Benjamin Koppels nye roman ”Annas sang”. I programmet, hvor vært Karoline Kjær Hansen besøger Benjamin Koppel i hans hjem i Valby, fortæller han om de dagbogsdokumenter og andet researchmateriale, han har brugt for at kunne skrive den, og ikke mindst hvorfor han mener, fortællingen er relevant i dag.
I 2007 rejste Benjamin Koppel til Frankrig for at opsøge sin farfars søster, Anna Koppel. Det blev begyndelsen på et venskab med en kvinde, ...
I 2019 rejser Knud Brix til Afrika. Destinationen er Monrovia, hvor han skal møde General Butt Naked, og målet er en radiodokumentar med den tidligere massemorder. Podcasten ”General Butt Naked” blev udsendt af det hedengangen Radio24/7 i oktober 2019, men efter arbejdet rejste Knud Brix videre til Sierra Leone, og hele rejsen fortæller han nu om i sin nye roman ”Febertræet”, der udkommer den 16. maj. En rejse, der for alvor fik ham til at mærke grunden gynge under ham, men som også gav ham troen på det bedste i sig selv og fik ham til at overgive sig til livets tilfældigheder. I programmet fortæller han om researchrejsen i såvel Afrika og menneskets dybeste mørke som i ham selv. Vært: Karoline Kjær Hansen.
I 2019 rejser Knud Brix til Afrika. Destinationen er Monrovia, hvor han skal møde General Butt Naked, og målet er en radiodokumentar med den ...
Siden Christian Mørk var 18 år, er han kommet meget på Hawaii. Fra kysten har han kunnet se gamle vandflyvere lande på Stillehavet. Synet har flere gange fået ham til at spekulere over, hvad der ville ske, hvis fjender blev tvunget til at nødlande derude sammen, og svaret giver han nu i sin nye roman ”Tilståelser”. Den historiske ramme om fortællingen er Stillehavskrigen 1943, hvor amerikanere blev stuvet sammen med japanere i et nødstedt kampfly på havet, og langsomt bliver lagene af de enkelte karakterer skrællet af, og romanen bygger på Christian Mørks store historiske viden. Men den er i høj grad også inspireret af hans eget liv og egne erfaringer som søn af skuespillerne Erik Mørk og Susse Wold. Vært Karoline Kjær Hansen møder Christian Mørk på Café Petersborg i København, hvor han ofte kom som barn sammen med sin far.
Siden Christian Mørk var 18 år, er han kommet meget på Hawaii. Fra kysten har han kunnet se gamle vandflyvere lande på Stillehavet. Synet ...
Det Svenske Akademis Nordiske Pris, som er den største litterære pris efter Nobelprisen i litteratur, og er i år blevet tildelt Naja Marie Aidt, som for nylig fik den officielt overrakt. Prisen tildeles væsentlige forfattere i Sveriges nabolande og blandt tidligere modtagere er Karl Ove Knausgård. I programmet, som blev sendt først gang den 29. august 2021, fortæller Naja Marie Aidt om arbejdet med sin seneste bog ”Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage”, og hvordan tankerne om, at det måske ville blive hendes sidste bog, prægede hende. Vært: Karoline Kjær Hansen.
Det Svenske Akademis Nordiske Pris, som er den største litterære pris efter Nobelprisen i litteratur, og er i år blevet tildelt Naja ...
Dagens gæst er Charlotte Weitze, der fortæller om sit arbejde med romanen ”Rosarium”, som har krævet research i planteriget. Weitze har både læst adskillige naturvidenskabelige værker, lyttet til podcasts om planter, rejst til den polsk-hviderussiske urskov Bialowieza, Tjernobyl i Ukraine, talt med en plantefysiolog og en planteclairvoyant.
Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse.
Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold, radio, podcasts og om os.
Derfor inviterer vi dig med i panelet, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio og podcasts skal lyde.
Du kan læse hvordan vi behandler dine oplysninger her.
Vil du let dele en af vores podcasts med andre, er her en række forskellige muligheder. Du kan gøre det via facebook og twitter. Du kan kopiere linket og sende det direkte. Og endelig kan du embedde podcasten på din egen hjemmeside.