VI HAR LYST
Sex. Lyst. Kærlighed. Hånden på hjertet … det er vidunderligt og fucking kompliceret. Vi har lyst, men det er ikke altid det samme som, at lysten er der. Ligesom forelskelse og stor kærlighed heller ikke altid er nok til, at vi kan få det intime liv til at spille. Værterne Britt Berglund og Daisy Løvendahl byder på ærlige samtaler og sammen med breve fra lytterne, bliver vi klogere og finder lysten til det hele. For lysten driver værket – og vi har lyst.
RSSSeneste Udsendelser
Et sammenklip af udvalgte "Vi har lyst til mere"-udsendelser.
Et sammenklip af udvalgte "Vi har lyst til mere"-udsendelser.
Vi rydder op i indbakken, hvor der bl.a. ligger post om kvinder, der er dårlige til at lade sig føre, og spørgsmål om "den lille blå pille".
Vi har lyst til mere - 30.08.22
Vi rydder op i indbakken, hvor der bl.a. ligger post om kvinder, der er dårlige til at lade sig føre, og spø...
Det her er den sidste udgave af ”Vi har lyst”, så i den her udsendelse vil vi reflektere over, hvad vi er blevet klogere på og give dig de allersidste redskaber til et bedre sex- og kærlighedsliv - så grib endelig notesblokken. Tusind tak til alle jer der har lyttet med, jer der har skrevet til os og til alle medvirkende! <3
"Vi takker af med en tur i redskabsrummet"
Det her er den sidste udgave af ”Vi har lyst”, så i den her udsendelse vil vi reflektere over, hvad vi er blevet klogere ...
Wolfgang på 26 år kalder sig ”en late bloomer”. Han debuterede seksuelt som 25-årig og har nu vanvittig megen lyst, som han ikke kan få forløst. For den der med at alle da bare kan score, og alle da bare kan få sex, den kan han slet ikke genkende. Så hvad skal han gøre... også med sin lyst?
Vi har lyst til mere - 23.08.22
Wolfgang på 26 år kalder sig ”en late bloomer”. Han debuterede seksuelt som 25-årig og har nu vanvittig megen lyst, som han ikke ...
”Hvad gør man, hvis man overhovedet ikke har lyst (til sin kæreste)?”, ”Hvordan starter man snakken om manglende lyst forfra, når man har talt emnet til døde?”, ”Skal den part, som har mere lyst, have lov til at stille sin lyst ude i byen?” og ”Hvad gør man, hvis den der ikke får tilfredsstillet sine behov bliver vred, frustreret og bitter på den anden?” Disse spørgsmål er stillet til os på Instagram, hvor du også kan følge os på #viharlyst. Vi er nået til næstsidste udsendelse i programrækken – og derfor vender vi tilbage til programmets kerne: lyst. Sammen med dagens gæst giver vi vores bud på svarene på spørgsmålene og kommer ind på blindsmagning, voksenleg, den eneste ene lige nu, metaltræthed, projektledere, polestang i spisestuen og berøring af bryster og bordplader. Medvirkende: Mathias Valentino, coach, psykoterapeut og sexolog.
"Lyst, ulyst og alt derimellem"
”Hvad gør man, hvis man overhovedet ikke har lyst (til sin kæreste)?”, ”Hvordan starter man snakken om manglende lyst forfra, ...
Nogle par lever sammen hver for sig. De kaldes COLA (COuples Living Apart), og her fortæller Cecilie, hvorfor hun og hendes mand efter mange år på samme matrikel - og med fælles børn - har valgt at bo hver for sig. Det handler ikke om fravalg men derimod tilvalg.
Vi har lyst til mere - 16.08.22
Nogle par lever sammen hver for sig. De kaldes COLA (COuples Living Apart), og her fortæller Cecilie, hvorfor hun og hendes mand efter mange ...
"Efter at være blevet single og har mødt - lad os sige mænd, der har introduceret mig for forskellige oplevelser - så har jeg fået lyst til at udforske nye sider af mig selv." En kvindelig lytter midt i livet er sulten efter at udvide sin seksuelle horisont, så sammen med dagens gæst taler vi om, hvilke retter der egentlig findes på buffeten. Medvirkende: Jakob Kærgaard, sexolog og mandecoach.
"Jeg vil gerne finde ud af mere om min seksualitet"
"Efter at være blevet single og har mødt - lad os sige mænd, der har introduceret mig for forskellige oplevelser - ...
Vi taler meget om lyst og det at have lyst som en god ting. Men der er skam også noget positivt ved ikke-lyst. Ikke at have lyst kan nemlig smide noget spotlight på andre ting i dit liv…
Vi har lyst til mere - 09.08.22
Vi taler meget om lyst og det at have lyst som en god ting. Men der er skam også noget positivt ved ikke-lyst. Ikke at ...
"Jeg vil gerne blive klogere på det modne samliv, som har bestået i mange år, som baserer sig på kærlighed og vilje, men som kan være svært at holde til ilden mht. lidenskab og sex.” Sådan skriver en lytter til os, så sammen med dagens gæst går vi på opdagelse i det gode sexliv i det modne samliv. Hør om speederen, bremsen, sexpositive kontekster, egoisme, overtænkning og om at sætte penis på bænken. Medvirkende: Mads Gamdrup, psykoterapeut og parterapeut.
“Jeg vil gerne blive klogere på det modne samliv”
"Jeg vil gerne blive klogere på det modne samliv, som har bestået i mange år, som baserer sig på kærlighed og ...
En mandlig lytter inviterede sin kæreste gennem 23 år på en date, hvor præmissen var, at de skulle lade som om, at de IKKE kendte hinanden, men at det derimod var deres allerførste møde. Lad dig inspirere af en oplevelse, de begge har været høje over lige siden.
Vi har lyst til mere - 02.08.22
En mandlig lytter inviterede sin kæreste gennem 23 år på en date, hvor præmissen var, at de skulle lade som om, at de ...
Der er 'ja', der er 'JA!!'.. og så er der 'ja', der slet ikke er et ja. Ja'et har forskellige ansigter f.eks. det entusiastiske og det villige, men også det forcerede. Hør om de forskellige, der gør det med samtykke mere enkelt.
”Har mine forældres og bedsteforældres parforhold været “dårlige” rollemodeller for mig? Har deres fravær af intimitet og fysisk nærhed gjort, at jeg selv er i en relation, hvor det er upassende at vise nærhed, når der er andre til stede?” Sådan spørger en lytter i et brev til os. Vi lærer så meget om kærlighed, seksualitet og nærhed fra vores familie, men hvad hvis den lærdom ikke var god for os? Det dykker vi ned i sammen med dagens gæst. Og heldigvis er der håb for, at vi kan bryde fri fra familiebagagen og blive mere os selv. Hør om familiearv, kærlighedskodninger, rollemodeller, autencitet og kalibrering af det indre kompas. Medvirkende: Marie-Louise Bregendahl, indehaver af RecreateYou og ekspert i kærlighedsmønstre.
Den intime verden er meget mere end den klassiske missionærstilling, og det bør vi tage en snak med vores unge om. Hør hvorfor og ikke mindst hvordan.
”Jeg meldte ud over for min kæreste, inden vi mødtes første gang, at jeg tænder på fødder. Og eftersom hun var indforstået med det, tænkte jeg, at jeg nu endelig havde fundet the one and only. Men status er nu, at vi sjældent har sex.” Sådan skriver en mandlig lytter til os. Dagens emne er derfor kink og feticher. Vi skal ikke længere tilbage end for 130 år siden: her blev alt andet end missionærstillingen opfattet som syg og afvigende adfærd i både forskningen og i samfundet generelt. Og selv her i 2022 kan kink og feticher stadig være et tabubelagt emne. Tabuer er til for at blive brudt, så sammen med dagens gæst, der er med på en linje fra selveste hovedstaden for kink, taler vi om kink og seksuel udvikling, sexknuder, sportsstrømper, BDSM og GPS. Medvirkende: Karina Kehlet Lins, psykolog, psykoterapeut og sexolog.
Tidligere har vi fået et brev fra en mand, der synes, at vi taler alt for lidt om mandens g-punkt. Så vi taler med Tonny Hertz, og her får du en guide til, hvordan du finder mandens g-punkt, og hvordan du kan give en mand en oplevelse ud over det sædvanlige.
”Hvis ikke jeg går ud af mit ægteskab nu, taber jeg helt mig selv. Hvornår er det ok at gå?” Sådan spørger en lytter i et brev, som hun har sendt til lyst@radio4.dk. Som vi læser brevet handler det i sin essens om at være tro mod sig selv. Så sammen med dagens gæst forsøger vi at give perspektiver på dilemmaet: Må jeg godt være tro mod mig selv, når det indebærer at såre en anden og splitte en familie? Må jeg gå? Medvirkende: Mads Gamdrup, psykoterapeut og parterapeut.
Vi har fået brev fra en mand, der sammen med sin kone udforsker deres seksualitet gennem et åbent forhold og swingerliv. Han har hørt en del udgaver af "Vi har lyst", og har en god håndfuld kommentarer.
“Skal vi tale om, hvordan man bevarer et godt sexliv, når man kæmper med smerter og sygdom?” Det spurgte Daisy om på Instagram, og mange af jer svarede ”ja”. Derfor tager vi sammen med dagens gæster dette vigtige emne op. Betyder sygdom og smerte at lysten forsvinder? Kan man have et godt sexliv på trods af smerter? Og hvad kræver det som partner, når ens kæreste kæmper med smerte i forbindelse med sex? Medvirkende: Amanda Lagoni, sexolog og parterapeut. Bettina Ekfeldt Christensen, indehaver af kronisksygoghvadnu.dk