DF’s tidligere chefideolog Søren Krarup bryder med partiet

Søren Krarup under sidste behandling af forslag til folketingsbeslutning om rigsretstiltale mod den tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i Folketingssalen på Christiansborg i København, tirsdag den 2. februar 2021.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

28. februar 2022

amho@radio4.dk

amho@radio4.dk

Søren Krarup, som i årevis var partiets vigtigste ideolog, har meldt sig ud af Dansk Folkeparti. Det bekræfter hans datter Marie Krarup overfor Radio4.

Endnu en DF-profil har forladt partiet.

Søren Karup, der i en lang årrække spillede en afgørende rolle for Dansk Folkeparti, og som i ti år var folketingsmedlem for partiet, har i weekenden meldt sig ud sammen med sin kone.

Det bekræfter parrets datter Marie Krarup, der indtil lørdag var folketingsmedlem for DF, men som i weekenden valgte at forlade partiet i protest mod den nye formand Morten Messerschmidt og partistifteren Pia Kjærsgaard.

”Det skyldes jo, at jeg har meldt mig ud. Så synes de ikke, at der var nogen grund til at blive der. De synes, at Morten Messerschmidt bliver et problem i stedet for den gevinst, som han oprindeligt har været for Dansk Folkeparti. Derfor har de fulgt mig ud af partiet,” siger Marie Krarup til Radio4.

Marie Krarup har tidligere på sin Facebook-profil gjort opmærksom, at Søren Krarup har en Alzheimers diagnose og har i samme ombæring bedt journalister om ikke at henvende sig til ham. Om farens rolle i partiet siger hun:

”Min far har jo betydet enormt meget for Dansk Folkeparti. Så det er da en sørgelig dag,” lyder det fra Marie Krarup.

Ifølge Marie Krarup er Søren Krarup – præcis som hende selv – bekymret over, at Morten Messerschmidt er blevet formand for DF, selvom han står med en uafsluttet retssag om svindel med EU-midler og dokumentfalsk.

Om Søren Krarups udmelding af DF siger Radio4’s politiske redaktør Thomas Larsen:

”Det vil gøre ondt på de tilbageblevne DF’ere at høre, at Søren Krarup har meldt sig ud. Søren Krarup har historisk set spillet en særlig rolle i DF. Han var i mange år partiets afgørende ideolog, der var med til at skabe grundfortællingen om partiets kamp mod en udlændingepolitik, som set med hans øjne var for slap og førte til ukontrollabel indvandring.”

Søren Krarup er det nærmeste, som DF har været på at have en chefideolog, siger Thomas Larsen:

”På grund af sygdom har han ikke været aktiv i partiet i de senere år. Men symbolsk er det opsigtsvækkende, at han vælger at bryde med DF. Dermed er en af partiets tidligere grundpiller væk.”

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt.

 

Hør Det sidste måltid med Morten Messerschmidt her. 

Læs om det massive mandefald i Dansk Folkeparti her.

Afspiller nu

NYHEDERNE PÅ RADIO4

15:00
15:05