Nyhedsartikel

DF’s tidligere chefideolog Søren Krarup bryder med partiet

Amanda Holmen
amho@radio4.dk

Søren Krarup, som i årevis var partiets vigtigste ideolog, har meldt sig ud af Dansk Folkeparti. Det bekræfter hans datter Marie Krarup overfor Radio4.

Endnu en DF-profil har forladt partiet.

Søren Karup, der i en lang årrække spillede en afgørende rolle for Dansk Folkeparti, og som i ti år var folketingsmedlem for partiet, har i weekenden meldt sig ud sammen med sin kone.

Det bekræfter parrets datter Marie Krarup, der indtil lørdag var folketingsmedlem for DF, men som i weekenden valgte at forlade partiet i protest mod den nye formand Morten Messerschmidt og partistifteren Pia Kjærsgaard.

”Det skyldes jo, at jeg har meldt mig ud. Så synes de ikke, at der var nogen grund til at blive der. De synes, at Morten Messerschmidt bliver et problem i stedet for den gevinst, som han oprindeligt har været for Dansk Folkeparti. Derfor har de fulgt mig ud af partiet,” siger Marie Krarup til Radio4.

Marie Krarup har tidligere på sin Facebook-profil gjort opmærksom, at Søren Krarup har en Alzheimers diagnose og har i samme ombæring bedt journalister om ikke at henvende sig til ham. Om farens rolle i partiet siger hun:

”Min far har jo betydet enormt meget for Dansk Folkeparti. Så det er da en sørgelig dag,” lyder det fra Marie Krarup.

Ifølge Marie Krarup er Søren Krarup – præcis som hende selv – bekymret over, at Morten Messerschmidt er blevet formand for DF, selvom han står med en uafsluttet retssag om svindel med EU-midler og dokumentfalsk.

Om Søren Krarups udmelding af DF siger Radio4’s politiske redaktør Thomas Larsen:

”Det vil gøre ondt på de tilbageblevne DF’ere at høre, at Søren Krarup har meldt sig ud. Søren Krarup har historisk set spillet en særlig rolle i DF. Han var i mange år partiets afgørende ideolog, der var med til at skabe grundfortællingen om partiets kamp mod en udlændingepolitik, som set med hans øjne var for slap og førte til ukontrollabel indvandring.”

Søren Krarup er det nærmeste, som DF har været på at have en chefideolog, siger Thomas Larsen:

”På grund af sygdom har han ikke været aktiv i partiet i de senere år. Men symbolsk er det opsigtsvækkende, at han vælger at bryde med DF. Dermed er en af partiets tidligere grundpiller væk.”

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt.

 

Hør Det sidste måltid med Morten Messerschmidt her. 

Læs om det massive mandefald i Dansk Folkeparti her.

Læs også

08.12.22

Dansk medlem af Forbundsdagen: Vi skal overvåge AFD

Mindst 25 personer er anholdt under en politiaktion i Tyskland tidligt onsdag. De anholdte er højreekstremister og mistænkt for at tilhøre en terrorgruppe, der har som mål at vælte den eksisterende stat i Tyskland og erstatte den med deres egen oplyser den føderale anklagemyndighed i Berlin. Blandt de mistænkte er personer fra den såkaldte Reichsbürger-bevægelse,…

Læs mere
08.12.22

Sårbar Mette F:  Har mistet nær allieret

Med SF ude af regeringsforhandlingerne har Mette Frederiksen mistet en nær allieret i skikkelse af Pia Olsen Dyhr, som ikke ville i regering for enhver pris. Det gør Frederiksen mere udsat for kritik fra venstrefløjen – og fra sine egne. Det var blevet for blåt. Så simpel lød forklaringen fra SF-formand, Pia Olsen Dyhr, da…

Læs mere
07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet