Nyhedsartikel

DF’s tidligere chefideolog Søren Krarup bryder med partiet

Amanda Holmen
amho@radio4.dk

Søren Krarup, som i årevis var partiets vigtigste ideolog, har meldt sig ud af Dansk Folkeparti. Det bekræfter hans datter Marie Krarup overfor Radio4.

Endnu en DF-profil har forladt partiet.

Søren Karup, der i en lang årrække spillede en afgørende rolle for Dansk Folkeparti, og som i ti år var folketingsmedlem for partiet, har i weekenden meldt sig ud sammen med sin kone.

Det bekræfter parrets datter Marie Krarup, der indtil lørdag var folketingsmedlem for DF, men som i weekenden valgte at forlade partiet i protest mod den nye formand Morten Messerschmidt og partistifteren Pia Kjærsgaard.

”Det skyldes jo, at jeg har meldt mig ud. Så synes de ikke, at der var nogen grund til at blive der. De synes, at Morten Messerschmidt bliver et problem i stedet for den gevinst, som han oprindeligt har været for Dansk Folkeparti. Derfor har de fulgt mig ud af partiet,” siger Marie Krarup til Radio4.

Marie Krarup har tidligere på sin Facebook-profil gjort opmærksom, at Søren Krarup har en Alzheimers diagnose og har i samme ombæring bedt journalister om ikke at henvende sig til ham. Om farens rolle i partiet siger hun:

”Min far har jo betydet enormt meget for Dansk Folkeparti. Så det er da en sørgelig dag,” lyder det fra Marie Krarup.

Ifølge Marie Krarup er Søren Krarup – præcis som hende selv – bekymret over, at Morten Messerschmidt er blevet formand for DF, selvom han står med en uafsluttet retssag om svindel med EU-midler og dokumentfalsk.

Om Søren Krarups udmelding af DF siger Radio4’s politiske redaktør Thomas Larsen:

”Det vil gøre ondt på de tilbageblevne DF’ere at høre, at Søren Krarup har meldt sig ud. Søren Krarup har historisk set spillet en særlig rolle i DF. Han var i mange år partiets afgørende ideolog, der var med til at skabe grundfortællingen om partiets kamp mod en udlændingepolitik, som set med hans øjne var for slap og førte til ukontrollabel indvandring.”

Søren Krarup er det nærmeste, som DF har været på at have en chefideolog, siger Thomas Larsen:

”På grund af sygdom har han ikke været aktiv i partiet i de senere år. Men symbolsk er det opsigtsvækkende, at han vælger at bryde med DF. Dermed er en af partiets tidligere grundpiller væk.”

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt.

 

Hør Det sidste måltid med Morten Messerschmidt her. 

Læs om det massive mandefald i Dansk Folkeparti her.

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet