Nyhedsartikel

Fra øl og cigaretter til chai-te og meditation: Uffe Lorenzen har lagt sit liv om

Musiker Uffe Lorenzen har gennem de sidste 30 år skrevet langt over 500 sange, sunget endnu flere og spillet på Orange Scene på Roskilde Festival som frontmand i Baby Woodrose og Spids Nøgenhat.

Men under corona-nedlukningen var det slut med koncerter, og den levevej han kendte. Uffe Lorenzen røg ned i et sort hul.

”Det har sparket til mit misbrug. Jeg har drukket mere, end jeg ellers ville have gjort. Jeg er nødt til at have social kontakt. Jeg er nødt til at synge mine sange,” siger han, da Kræs møder ham inden hans første koncert på en ny forårsturné.

Krisen under nedlukningen kulminerede en nat, hvor han væltede fuld og vred rundt på Nørrebro.

”Jeg endte med at ligge på Blegdamsvej, en ret trafikeret vej, en sen nat og skrige op mod himlen: ’Så hjælp mig dog!’.”

Det blev et wakeup-call for ham. Dagen efter besluttede han sig i en alder af 50 at kvitte smøgerne og lægge sit liv om.

Købte sin første sofa

Øllene er blevet skiftet ud med chai-te, og Uffe Lorenzen er begyndt at meditere, svømme og gå lange ture.

”Jeg prøver at face min smerte og mine indre dæmoner i stedet for at bedøve dem med alkohol, cigaretter og stoffer.”

Han har også for første gang fået sin egen lejlighed i stedet for at bo hos venner, kærester og i øvelokaler.

”Jeg har været ude og købe en sofa. Det er første gang i mit liv, jeg køber en sofa.”

Hør hele historien om livskrisen og kampen for at komme videre i klippet øverst.

Foto: Morten Kjær/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet