Nyhedsartikel

Fra øl og cigaretter til chai-te og meditation: Uffe Lorenzen har lagt sit liv om

Musiker Uffe Lorenzen har gennem de sidste 30 år skrevet langt over 500 sange, sunget endnu flere og spillet på Orange Scene på Roskilde Festival som frontmand i Baby Woodrose og Spids Nøgenhat.

Men under corona-nedlukningen var det slut med koncerter, og den levevej han kendte. Uffe Lorenzen røg ned i et sort hul.

”Det har sparket til mit misbrug. Jeg har drukket mere, end jeg ellers ville have gjort. Jeg er nødt til at have social kontakt. Jeg er nødt til at synge mine sange,” siger han, da Kræs møder ham inden hans første koncert på en ny forårsturné.

Krisen under nedlukningen kulminerede en nat, hvor han væltede fuld og vred rundt på Nørrebro.

”Jeg endte med at ligge på Blegdamsvej, en ret trafikeret vej, en sen nat og skrige op mod himlen: ’Så hjælp mig dog!’.”

Det blev et wakeup-call for ham. Dagen efter besluttede han sig i en alder af 50 at kvitte smøgerne og lægge sit liv om.

Købte sin første sofa

Øllene er blevet skiftet ud med chai-te, og Uffe Lorenzen er begyndt at meditere, svømme og gå lange ture.

”Jeg prøver at face min smerte og mine indre dæmoner i stedet for at bedøve dem med alkohol, cigaretter og stoffer.”

Han har også for første gang fået sin egen lejlighed i stedet for at bo hos venner, kærester og i øvelokaler.

”Jeg har været ude og købe en sofa. Det er første gang i mit liv, jeg køber en sofa.”

Hør hele historien om livskrisen og kampen for at komme videre i klippet øverst.

Foto: Morten Kjær/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

Læs også

25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere
24.03.23

Nye Borgerlige-politiker om Svend Pedersen: “Det er træls”

Medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse Svend Pedersen, har vakt opsigt med en række stærkt kontroversielle udtalelser. Og det er træls. Det mener Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige. Debatten om Svend Pedersens udsagn flytter fokus fra Nye Borgerliges politik. Og det generer blandt andet Karsten Byrgesen.…

Læs mere
24.03.23

Der ligger kun krummer på Nicolai Wammens bord

Der er næsten intet at forhandle om for de partier, der kommer ind til mødebordet hos finansminister, Nicolai Wammen, for at lægge arm om regeringens nye finanslovsudspil. ”Jeg forventer ikke et meget langt forhandlingsforløb.” Sådan lød konstateringen fra finansminister, Nicolai Wammen, da han sammen med Troels Lund Poulsen fra Venstre og Jakob Engel-Schmidt fra Moderaterne…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet