Nyhedsartikel

Fra øl og cigaretter til chai-te og meditation: Uffe Lorenzen har lagt sit liv om

Musiker Uffe Lorenzen har gennem de sidste 30 år skrevet langt over 500 sange, sunget endnu flere og spillet på Orange Scene på Roskilde Festival som frontmand i Baby Woodrose og Spids Nøgenhat.

Men under corona-nedlukningen var det slut med koncerter, og den levevej han kendte. Uffe Lorenzen røg ned i et sort hul.

”Det har sparket til mit misbrug. Jeg har drukket mere, end jeg ellers ville have gjort. Jeg er nødt til at have social kontakt. Jeg er nødt til at synge mine sange,” siger han, da Kræs møder ham inden hans første koncert på en ny forårsturné.

Krisen under nedlukningen kulminerede en nat, hvor han væltede fuld og vred rundt på Nørrebro.

”Jeg endte med at ligge på Blegdamsvej, en ret trafikeret vej, en sen nat og skrige op mod himlen: ’Så hjælp mig dog!’.”

Det blev et wakeup-call for ham. Dagen efter besluttede han sig i en alder af 50 at kvitte smøgerne og lægge sit liv om.

Købte sin første sofa

Øllene er blevet skiftet ud med chai-te, og Uffe Lorenzen er begyndt at meditere, svømme og gå lange ture.

”Jeg prøver at face min smerte og mine indre dæmoner i stedet for at bedøve dem med alkohol, cigaretter og stoffer.”

Han har også for første gang fået sin egen lejlighed i stedet for at bo hos venner, kærester og i øvelokaler.

”Jeg har været ude og købe en sofa. Det er første gang i mit liv, jeg køber en sofa.”

Hør hele historien om livskrisen og kampen for at komme videre i klippet øverst.

Foto: Morten Kjær/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

Læs også

25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet