Nyhedsartikel

Fra øl og cigaretter til chai-te og meditation: Uffe Lorenzen har lagt sit liv om

Musiker Uffe Lorenzen har gennem de sidste 30 år skrevet langt over 500 sange, sunget endnu flere og spillet på Orange Scene på Roskilde Festival som frontmand i Baby Woodrose og Spids Nøgenhat.

Men under corona-nedlukningen var det slut med koncerter, og den levevej han kendte. Uffe Lorenzen røg ned i et sort hul.

”Det har sparket til mit misbrug. Jeg har drukket mere, end jeg ellers ville have gjort. Jeg er nødt til at have social kontakt. Jeg er nødt til at synge mine sange,” siger han, da Kræs møder ham inden hans første koncert på en ny forårsturné.

Krisen under nedlukningen kulminerede en nat, hvor han væltede fuld og vred rundt på Nørrebro.

”Jeg endte med at ligge på Blegdamsvej, en ret trafikeret vej, en sen nat og skrige op mod himlen: ’Så hjælp mig dog!’.”

Det blev et wakeup-call for ham. Dagen efter besluttede han sig i en alder af 50 at kvitte smøgerne og lægge sit liv om.

Købte sin første sofa

Øllene er blevet skiftet ud med chai-te, og Uffe Lorenzen er begyndt at meditere, svømme og gå lange ture.

”Jeg prøver at face min smerte og mine indre dæmoner i stedet for at bedøve dem med alkohol, cigaretter og stoffer.”

Han har også for første gang fået sin egen lejlighed i stedet for at bo hos venner, kærester og i øvelokaler.

”Jeg har været ude og købe en sofa. Det er første gang i mit liv, jeg køber en sofa.”

Hør hele historien om livskrisen og kampen for at komme videre i klippet øverst.

Foto: Morten Kjær/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet