DET SIDSTE MÅLTID
'Hvad skal der stå i din nekrolog?' Det noget morbide spørgsmål stiller vært Lærke Kløvedal, når hun hver uge inviterer en ny gæst med til bords. Sammen skriver de nekrologen og taler om det liv, som gæsten har levet. I ’Det sidste måltid’ er det gæsten, der vælger menuen. Det kan være retter, der rummer et særligt minde, smagen af barndom eller fantasien om det sidste måltid. Imens de bliver serveret af programmets faste kok Jonas, taler gæsten sig frem til, hvad der skal være det eftermæle, som ingen af os undslipper.
RSSSeneste Udsendelser
Han er let at genkende med sit unikke modermærke i ansigtet, og han er kendt for en række af musik og skuespil. Blandt andet da han sang kæmpehittet ’Vent på mig’ sammen med Peter Frödin til filmen ’En kort en lang’. Jimmy Jørgensen havde en hård opvækst, hans mor arbejdede i treholdsskift på et bryggeri, så Jimmy måtte som 10-årig stå med ansvaret for at passe sin lillebror. I skolen var han en rod, og at slå og blive slået var helt normalt. Han startede sin musikkarriere ved at købe instrumenter for stjålne penge og levede en tilværelse som rockstjerne og musiker med masser af stoffer og alkohol. Det hele vendte, da han fik et massivt angstanfald på scenen og indså, at festen måtte stoppe.Til sit sidste måltid ser han tilbage på en hård opvækst og en masse livslektier, som har gjort ham til det rolige, afbalancerede menneske, han er i dag. Med en familie, han elsker – og som elsker ham. Sanger, sangskriver, skuespiller og blikkenslager Jimmy Jørgensen er ugens gæst i 'Det sidste måltid' på Radio4. Nekrologen er skrevet på baggrund af artikler fra Jysk-fynske medier 2020, Ude og Hjemme 2019, Euroman 2020, Femina 2020, BT 2016, fra biografien Stilledal skrevet i samarbejde med Andreas Fugl-Thøgersen
Han er let at genkende med sit unikke modermærke i ansigtet, og han er kendt for en række af musik og skuespil. Blandt ...
Hun er et af de største ikoner i dansk journalistik. Ulla Terkelsen er en person, som stort set alle danskere kender til, fordi ligegyldigt hvor og hvornår, der har fundet en stor international begivenhed sted, står hun, der altid troligt og trofast og reporterer de vigtigste detaljer til danskerne. Til sit sidste måltid ser hun tilbage på et fascinerende liv og karriere, hvor journalistikken altid har haft første prioritet, og evnen til at holde hovedet koldt og fortællingen præcis og korrekt har været et vigtigt værktøj til at holde dødsangst og frygt på afstand, selv når hun har stået midt i en krigszone. Journalist og korrespondent Ulla Terkelsen er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4.
Hun er et af de største ikoner i dansk journalistik. Ulla Terkelsen er en person, som stort set alle danskere kender til, fordi ligegyldigt ...
På arabisk betyder hans navn ”fyrtårn”, og det er en symbolik, han tager på sig, når han laver film. Han ser det nemlig som sin opgave at belyse de ting, vi ellers ikke ser. Fenar Ahmad er uddannet fra Super 16, hvor hans midtvejsfilm ’Megaheavy’ blev udtaget til Berlinalen og indbragte ham en Robert. Sidenhen har han instrueret spillefilmene ’Ækte vare’, ’Valhalla’, ’Underverden’ og ’Underverden II’. Fenar Ahmads forældre er fra Irak, men flygtede til Tjekkoslovakiet, hvor Fenar blev født i 1981. Mens Fenar lever en flygtningetilværelse i Tjekkoslovakiet, møder han barnepigen Lida. Hun præsenterer ham for kunst og kultur, og til sit sidste måltid ser han tilbage på, hvordan dette møde har fået altafgørende betydning for hans kulturelle dannelse, og hvor han er i dag. Filminstruktør Fenar Ahmad er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4. Nekrologen er skrevet på baggrund af artikler særligt fra Ud & Se (2014) og Soundvenue (2017 + 2019). Derudover er der brugt artikler fra S oundvenue (2016 + 2018 + 2023), Information (2014 + 2017) og Euroman (2016 + 2019).
På arabisk betyder hans navn ”fyrtårn”, og det er en symbolik, han tager på sig, når han laver film. Han ser det ...
Hun blev først kendt, da hun blev en del af de populære band ’Tøsedrengene’ og det er de færreste, som ikke har sunget med på den ikoniske sang ”Sig du kan li’ mig”. Siden har Anne Dorte Michelsen haft stor succes både som soloartist, men også i gruppen ’Venter på far’ som blev et kæmpe hit i 1990’erne. Til sit sidste måltid ser hun tilbage på en karriere, hvor hun også var en af de første stærke feministiske stemmer i musikken, og hvordan succes i en ung alder hurtigt kan have uforudsete slagsider. Sanger og sangskriver Anne Dorte Michelsen er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4.
Hun blev først kendt, da hun blev en del af de populære band ’Tøsedrengene’ og det er de færreste, som ...
Han er blevet en af de vigtigste stemmer i nyere dansk tid for at italesætte de klasseskel, som vi ser på tværs af vores samfund. Det kom især til udtryk i hans seneste udgivelse ”Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet”, som er blevet ekstremt velmodtaget og anerkendt. Til Glenn Bechs sidste måltid er det de samme tematikker som går igen, og hvordan han stadig ikke helt tør tro på at være blevet succesfuld og pludselig ane muligheden for at leve et lykkeligt liv. Forfatter Glenn Bech er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4.
Han er blevet en af de vigtigste stemmer i nyere dansk tid for at italesætte de klasseskel, som vi ser på tværs af ...
Han brød igennem med megahittet ”Tomgang”, som vandt adskillige priser. Siden har Shaka Loveless faciliteret sig selv som en mangefacetteret musiker med en enorm stor spændvidde. Til sit sidste måltid ser han tilbage på, hvad han har lært af at skulle håndtere en pludselig succes, som ikke altid var kærkommen, og som gjorde det svært for ham at færdes i det offentlige rum, og hvordan det er lykkedes ham at finde sig til rette i tilværelsen som anerkendt musiker. Musiker og sangskriver Shaka Loveless er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4.
Han brød igennem med megahittet ”Tomgang”, som vandt adskillige priser. Siden har Shaka Loveless faciliteret sig selv som en mangefacetteret musiker med en ...
Han fik velfortjent betegnelsen ”stemmesluger” til seneste folketingsvalg, hvor flere end 31.000 danskere stemte på ham. Jacob Mark har på mange måder et imponerende politisk CV. Han blev i 2009 valgt til Køge Byråd som 18-årig og blev i 2015 valgt til Folketinget. Det store talent og den politiske succes fik dog en slagside, da han i 2021 blev sygemeldt med stress og af samme årsag begyndte at miste synet. Det førte til bogen ’Fartblind’, hvor han fortæller om sit stressforløb, og hvordan han selv mener at være endt der. Til sit sidste måltid reflekterer han over, hvad det intense sygdomsforløb har lært ham, og hvordan det er at skulle affinde sig med, at det også kan være en del af ens eftermæle. Politiker Jacob Mark er ugens gæst i 'Det sidste måltid' på Radio4. Nekrologen er skrevet på baggrund af artikler fra især Berlingske (2023) skrevet af Kasper Kildegaard, Altinget (2023), Kristeligt Dagblad (2023), derudover er der brugt artikler fra TV2 (2023), Politiken (2023), Øjenforeningen (2023) og Landsforeningen af Menighedsråd (2021).
Han fik velfortjent betegnelsen ”stemmesluger” til seneste folketingsvalg, hvor flere end 31.000 danskere stemte på ham. Jacob Mark har på mange måder et imponerende ...
Med råstyrke og stamina udviklede Signe Svendsen sig over årene til at blive en Danmarks bedste sangskrivere. Hun blev i første omgang landskendt, da hun sammen med Rollo & King vandt Melodi Grand Prix i 2001 med sangen ”Der står et billede af dig på mit bord”. Efterfølgende udkom hun med en lang række bredt anerkendte albums og senest albummet ’Hvem vil ikke elskes igen,” som blev kåret som et af de ti bedste danske albums i 2022 af Politiken. Til sit sidste måltid ser hun tilbage til et liv, hvor hendes første store gennembrud i lang tid stod som en skygge over hendes egne bedrifter, og hvordan hun gennem sin karriere har forsøgt at træde ud af den skygge og blive retmæssigt anerkendt, som det hun er – en af de dygtigste danske sangskrivere. Musiker, sangerinde og sangskriver Signe Svendsen er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4. Nekrologen er skrevet baseret på artikler særligt fra Politiken (2022), Gaffa (2022), Jyllands-Posten (2022), derudover er der blevet brugt artikler fra ALT (2021), Fyens Amtsavis (2022), Fyens Stiftstidende (2022) og Berlingske (2014).
Med råstyrke og stamina udviklede Signe Svendsen sig over årene til at blive en Danmarks bedste sangskrivere. Hun blev i første omgang ...
Anna Lin lærte tidligt i sin karriere, at man ikke skal være bange for at slå i bordet og turde stå ved sin egen eksistensberettigelse i en konkurrencepræget medieverden. Det var også en af grundene til, at hun blev valgt som en af de få på DR’s Talenthold. Dette førte senere til værtskaber på blandt andet DR1-klassikeren ’Kender du typen’, ’Ultra Nyt’ og meget mere. På trods af hurtigt at have fået en vellykket karriere, så står hun stærkt ved princippet om, at hvis hun skal frem i verden, så skal det være med bløde spidse albuer og evnen til at turde tage rummet uden at træde ind foran andre. Netop dette har også gjort hende til en vigtig stemme og et forbillede for mange ved at snakke åbent om seksualitet og at kunne stå ved sine egne usikkerheder ved at være ærlig og oprigtig, i alt hvad hun foretager sig. Anna Lin er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4. Nekrologen er skrevet på baggrund af artikler særligt fra Eurowoman 2023, Politiken 2022 og ALT 2021, og derudover er der blevet brugt artikler fra DR.dk fra 2018 og 2021.
Anna Lin lærte tidligt i sin karriere, at man ikke skal være bange for at slå i bordet og turde stå ved sin ...
Det sidste måltid holder en lille pause, og imens ser vi tilbage på nogle af de bedste øjeblikke i tidligere programmer. Petra Nagel får en forret bestående af frisk forårsruller fra barndommen, Andreas Odbjerg drømmer sig tilbage til sine forældres gård med lam på menuen, og til slut skal Silas Holst have en sød sag bestående af brownies med mint.
Friske forårsruller med Petra Nagel, nostalgisk lam med Andreas Odbjerg og brownie med et twist af mint med Silas Holst
Det sidste måltid holder en lille pause, og imens ser vi tilbage på nogle af de bedste øjeblikke i tidligere programmer. Petra Nagel ...
Han er let at genkende med sit unikke modermærke i ansigtet, og han er kendt for en række af musik og skuespil. Blandt andet da han sang kæmpehittet ’Vent på mig’ sammen med Peter Frödin til filmen ’En kort en lang’. Jimmy Jørgensen havde en hård opvækst, hans mor arbejdede i treholdsskift på et bryggeri, så Jimmy måtte som 10-årig stå med ansvaret for at passe sin lillebror. I skolen var han en rod, og at slå og blive slået var helt normalt. Han startede sin musikkarriere ved at købe instrumenter for stjålne penge og levede en tilværelse som rockstjerne og musiker med masser af stoffer og alkohol. Det hele vendte, da han fik et massivt angstanfald på scenen og indså, at festen måtte stoppe.Til sit sidste måltid ser han tilbage på en hård opvækst og en masse livslektier, som har gjort ham til det rolige, afbalancerede menneske, han er i dag. Med en familie, han elsker – og som elsker ham. Sanger, sangskriver, skuespiller og blikkenslager Jimmy Jørgensen er ugens gæst i 'Det sidste måltid' på Radio4. Nekrologen er skrevet på baggrund af artikler fra Jysk-fynske medier 2020, Ude og Hjemme 2019, Euroman 2020, Femina 2020, BT 2016, fra biografien Stilledal skrevet i samarbejde med Andreas Fugl-Thøgersen
Hun er et af de største ikoner i dansk journalistik. Ulla Terkelsen er en person, som stort set alle danskere kender til, fordi ligegyldigt hvor og hvornår, der har fundet en stor international begivenhed sted, står hun, der altid troligt og trofast og reporterer de vigtigste detaljer til danskerne. Til sit sidste måltid ser hun tilbage på et fascinerende liv og karriere, hvor journalistikken altid har haft første prioritet, og evnen til at holde hovedet koldt og fortællingen præcis og korrekt har været et vigtigt værktøj til at holde dødsangst og frygt på afstand, selv når hun har stået midt i en krigszone. Journalist og korrespondent Ulla Terkelsen er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4.
På arabisk betyder hans navn ”fyrtårn”, og det er en symbolik, han tager på sig, når han laver film. Han ser det nemlig som sin opgave at belyse de ting, vi ellers ikke ser. Fenar Ahmad er uddannet fra Super 16, hvor hans midtvejsfilm ’Megaheavy’ blev udtaget til Berlinalen og indbragte ham en Robert. Sidenhen har han instrueret spillefilmene ’Ækte vare’, ’Valhalla’, ’Underverden’ og ’Underverden II’. Fenar Ahmads forældre er fra Irak, men flygtede til Tjekkoslovakiet, hvor Fenar blev født i 1981. Mens Fenar lever en flygtningetilværelse i Tjekkoslovakiet, møder han barnepigen Lida. Hun præsenterer ham for kunst og kultur, og til sit sidste måltid ser han tilbage på, hvordan dette møde har fået altafgørende betydning for hans kulturelle dannelse, og hvor han er i dag. Filminstruktør Fenar Ahmad er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4. Nekrologen er skrevet på baggrund af artikler særligt fra Ud & Se (2014) og Soundvenue (2017 + 2019). Derudover er der brugt artikler fra S oundvenue (2016 + 2018 + 2023), Information (2014 + 2017) og Euroman (2016 + 2019).
Hun blev først kendt, da hun blev en del af de populære band ’Tøsedrengene’ og det er de færreste, som ikke har sunget med på den ikoniske sang ”Sig du kan li’ mig”. Siden har Anne Dorte Michelsen haft stor succes både som soloartist, men også i gruppen ’Venter på far’ som blev et kæmpe hit i 1990’erne. Til sit sidste måltid ser hun tilbage på en karriere, hvor hun også var en af de første stærke feministiske stemmer i musikken, og hvordan succes i en ung alder hurtigt kan have uforudsete slagsider. Sanger og sangskriver Anne Dorte Michelsen er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4.
Han er blevet en af de vigtigste stemmer i nyere dansk tid for at italesætte de klasseskel, som vi ser på tværs af vores samfund. Det kom især til udtryk i hans seneste udgivelse ”Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet”, som er blevet ekstremt velmodtaget og anerkendt. Til Glenn Bechs sidste måltid er det de samme tematikker som går igen, og hvordan han stadig ikke helt tør tro på at være blevet succesfuld og pludselig ane muligheden for at leve et lykkeligt liv. Forfatter Glenn Bech er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4.
Han brød igennem med megahittet ”Tomgang”, som vandt adskillige priser. Siden har Shaka Loveless faciliteret sig selv som en mangefacetteret musiker med en enorm stor spændvidde. Til sit sidste måltid ser han tilbage på, hvad han har lært af at skulle håndtere en pludselig succes, som ikke altid var kærkommen, og som gjorde det svært for ham at færdes i det offentlige rum, og hvordan det er lykkedes ham at finde sig til rette i tilværelsen som anerkendt musiker. Musiker og sangskriver Shaka Loveless er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4.
Han fik velfortjent betegnelsen ”stemmesluger” til seneste folketingsvalg, hvor flere end 31.000 danskere stemte på ham. Jacob Mark har på mange måder et imponerende politisk CV. Han blev i 2009 valgt til Køge Byråd som 18-årig og blev i 2015 valgt til Folketinget. Det store talent og den politiske succes fik dog en slagside, da han i 2021 blev sygemeldt med stress og af samme årsag begyndte at miste synet. Det førte til bogen ’Fartblind’, hvor han fortæller om sit stressforløb, og hvordan han selv mener at være endt der. Til sit sidste måltid reflekterer han over, hvad det intense sygdomsforløb har lært ham, og hvordan det er at skulle affinde sig med, at det også kan være en del af ens eftermæle. Politiker Jacob Mark er ugens gæst i 'Det sidste måltid' på Radio4. Nekrologen er skrevet på baggrund af artikler fra især Berlingske (2023) skrevet af Kasper Kildegaard, Altinget (2023), Kristeligt Dagblad (2023), derudover er der brugt artikler fra TV2 (2023), Politiken (2023), Øjenforeningen (2023) og Landsforeningen af Menighedsråd (2021).
Med råstyrke og stamina udviklede Signe Svendsen sig over årene til at blive en Danmarks bedste sangskrivere. Hun blev i første omgang landskendt, da hun sammen med Rollo & King vandt Melodi Grand Prix i 2001 med sangen ”Der står et billede af dig på mit bord”. Efterfølgende udkom hun med en lang række bredt anerkendte albums og senest albummet ’Hvem vil ikke elskes igen,” som blev kåret som et af de ti bedste danske albums i 2022 af Politiken. Til sit sidste måltid ser hun tilbage til et liv, hvor hendes første store gennembrud i lang tid stod som en skygge over hendes egne bedrifter, og hvordan hun gennem sin karriere har forsøgt at træde ud af den skygge og blive retmæssigt anerkendt, som det hun er – en af de dygtigste danske sangskrivere. Musiker, sangerinde og sangskriver Signe Svendsen er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4. Nekrologen er skrevet baseret på artikler særligt fra Politiken (2022), Gaffa (2022), Jyllands-Posten (2022), derudover er der blevet brugt artikler fra ALT (2021), Fyens Amtsavis (2022), Fyens Stiftstidende (2022) og Berlingske (2014).
Anna Lin lærte tidligt i sin karriere, at man ikke skal være bange for at slå i bordet og turde stå ved sin egen eksistensberettigelse i en konkurrencepræget medieverden. Det var også en af grundene til, at hun blev valgt som en af de få på DR’s Talenthold. Dette førte senere til værtskaber på blandt andet DR1-klassikeren ’Kender du typen’, ’Ultra Nyt’ og meget mere. På trods af hurtigt at have fået en vellykket karriere, så står hun stærkt ved princippet om, at hvis hun skal frem i verden, så skal det være med bløde spidse albuer og evnen til at turde tage rummet uden at træde ind foran andre. Netop dette har også gjort hende til en vigtig stemme og et forbillede for mange ved at snakke åbent om seksualitet og at kunne stå ved sine egne usikkerheder ved at være ærlig og oprigtig, i alt hvad hun foretager sig. Anna Lin er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4. Nekrologen er skrevet på baggrund af artikler særligt fra Eurowoman 2023, Politiken 2022 og ALT 2021, og derudover er der blevet brugt artikler fra DR.dk fra 2018 og 2021.
Det sidste måltid holder en lille pause, og imens ser vi tilbage på nogle af de bedste øjeblikke i tidligere programmer. Petra Nagel får en forret bestående af frisk forårsruller fra barndommen, Andreas Odbjerg drømmer sig tilbage til sine forældres gård med lam på menuen, og til slut skal Silas Holst have en sød sag bestående af brownies med mint.
Det sidste måltid holder en lille pause, og imens ser vi tilbage på nogle af de bedste øjeblikke i tidligere programmer. Hør Mick Øgendahl være så begejstret for sin forret, at han slikker tallerkenen – eller dåsen retten bliver serveret i. Dernæst får vi også en særlig dåse fra Anders Lund Madsens barndom. Til slut får Stine Bramsen en dessertklassiker i det syrlige hjørne.
Hun var en pioner på den danske rap og hiphop scene og viste en udadvendt og direkte drivkraft og kærligheden til musikken, som man sjældent møder. Karen Mukupas cv strækker sig langt lige fra musiker, komponist og sanger til børnebogsforfatter, tøjdesigner og studievært. Til sit sidste måltid har hun valgt en menu, der i høj grad afspejler hendes dansk-zambianske ophav, og som viser hendes store kærlighed og interesse for forskelligartede kulturer. Hun ser tilbage på et liv, hvor der har været meget glæde, men også store tab – et af de største utvivlsomt hendes åndelige søster, sangerinden Natasja, hvis eftermæle hun har taget på sig at føre videre, sådan hun aldrig bliver glemt. Musiker, komponist, sanger, forfatter, tøjdesigner og studievært Karen Mukupa er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4. Nekrologen er skrevet på baggrund af artikler fra Ugebladet Søndag (2023), Gaffa (2009), Lime (2013), Information, Fyens Stiftstidende (2011), Fine Spind (2018), Politiken (2018), Køge Dagblad (2022) og ALT (2017).
Hun slog igennem i filmbranchen, da hun spillede over for Thure Lindhardt i filmen ’Nordkraft’. Siden har hun haft en lang række roller i både film og teateret - blandet andet i ’Borgen’ og DR’s nye serie ’Carmen Curlers’. Som bare 10-årig begyndte skuespiller Signe Egholm Olsen at spille teater, og på det lokale teater følte hun sig hjemme, når hun sammen med sin far og hans venner spillede revy. Den samme kærlighed til film og teateret har dog været på prøve i den seneste tid på grund af det store krav om konstant tilstedeværelse, som karrieren stiller. Derfor trak hun pludselig stikket og fokuserede i stedet det meste af sin energi på tilstedeværelsen hos sine nærmeste. Nu gør hun klar til at vende tilbage til den store scene og er ved at genfinde sin kærlighed til skuespillet. Skuespiller Signe Egholm Olsen er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4. Nekrologen er skrevet på baggrund af artikler fra særligt ALT (2020), to artikler fra ALT (2022), to artikler fra Politiken (2010), Femina (2019), Ugebladet Søndag (2019), Politiken (2014 og 2022), Berlingske (2020) og JydskeVestkysten (2009).
Hun fik sin filmdebut med dramaet ’To verdener’ i 2008, som også blev valgt som det danske Oscar-bidrag i 2009, men det store folkelige gennembrud kom for alvor i hendes hovedrolle som ’Fie’ i TV 2’s dramaserie Badehotellet. Da hun mistede sin far, den kendte skuespiller Søren Spanning, besluttede Rosalinde sig for at bearbejde sin sorg og savnet efter sin far ved at skrive bogen ’Min fars stemme’. Til sit sidste måltid ser hun tilbage på, hvordan arbejdet med bogen var med til at lære hende om at finde sin plads i livet efter at have oplevet at miste så central en person som sin far alt for tidligt. Skuespillerinde Rosalinde Mynster er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4.
Hun er blevet udråbt til hele Danmarks kærlighedsguru, da hun i en alder af 72 år opnåede kultstatus med bogen ”Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte”. Hun er blandt andet kendt for at lave terapi for åben mikrofon i hit-podcasten ’Hjerteflimmer for voksne’ sammen med værten Sara Bro. Parterapeut Jytte Vikkelsøe er et af de mennesker, som man hurtigt lukker ind i sit liv, fordi hun også deler ærligt og kærligt ud af sit eget - både i medgang og modgang. Til sit sidste måltid ser hun tilbage på de oplevelser i livet, der har været med til forme hende til det menneske, som hun er i dag. Parterapeut, forfatter og ph.d. Jytte Vikkelsøe er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4.
Hun er aktuel i hovedrollen i filmatiseringen af Stine Pilgaards bogsucces ’Meter i sekundet’, og spillede søsteren Anita i ’Ser du månen, Daniel’. Skuespiller Sofie Torp troede egentlig altid, at hun kun var egnet til at skulle spille teater, men det blev hurtigt tydeligt, at hun også evnede at spille i film, da hun vandt både Bodil-prisen og Robert-prisen for bedste kvindelige birolle. Til sit sidste måltid tænker hun tilbage på, hvordan hun i sit 33-årige liv har lært, at tingene ikke nødvendigvis behøver at være hårde og besværgelige for, at de er rigtige – men at jagte det sjove og lette, måske i sidste ende er det bedste for at være tilfreds med tilværelsen. Skuespiller Sofie Torp er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4. Vært: Lærke Kløvedal
Han blev kaldt ”lyden af Tour de France”, han var internationalt anerkendt for sine film, og for mange essensen af, hvad det vil sige at være en historiefortæller. Jørgen Leth har et ufatteligt langt og mangefacetteret cv, som spænder lige fra jazzmusik til cykelsport. Til sit sidste måltid ser han tilbage på et langt liv med et ocean af spændende og fascinerende fortællinger. Alle sammen er de med til at gøre det klart, hvorfor han for mange er agtet som et af de største kunstneriske ikoner i nyere dansk tid. Jørgen Leth er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4.
Han voksede op i et kærligt hjem med en far, som selv var skuespiller. I lang tid sværgede Jacob Lohmann selv til, at han ikke ville gå i sin fars fodspor, men han ville i stedet være politibetjent. Da han startede sin uddannelse som skuespiller, var han overbevist om, at han var dygtigere end de dygtigste, men en skelsættende oplevelse fik ham til at indse, at han ingenting kunne – og her genopfandt han sit syn og tilgang på karrieren. Til sit sidste måltid ser han tilbage på en karriere, og om springet at gå fra teater og tv-serier, til at spille hovedroller i store spillefilm, og hvorfor folk stadig ikke genkender ham, når han går på gaden. Skuespiller Jacob Lohmann er ugens gæst i ’Det sidste måltid.’
Imens det sidste måltid holder en pause, ser vi tilbage på nogle af de bedste øjeblikke i programmet, med klip fra tidligere programmer. I denne uge har vi besøg af Stine Pilgaard, hvis bog ’Meter i sekundet’ kommer i en filmatiseret udgave om et øjeblik. Kidd har valgt hvad han selv kalder en kliché til sin hovedret. Til slut skal vi have sødme og citron med den skønne Iben Hjejle.
Imens det sidste måltid holder en pause, ser vi tilbage på nogle af de bedste øjeblikke i programmet, med klip fra tidligere programmer. I denne uge skal vi have besøg af musiker René Dif, som har givet Jonas rimeligt frie tøjler. Skuespiller David Dencik har valgt det kolde smørrebrødsbord til sin sidste nadver. Til slut har kommunikatør Christine Feldthaus bestilt et helt fantastisk ostebord.
Imens det sidste måltid holder en pause, ser vi tilbage på nogle af de bedste øjeblikke i programmet, med klip fra tidligere programmer. I denne uge skal vi have en programklassiker i selskab med Morten Pape. Hanne Boel skal have en hel grillet fisk til hovedret. Til dessert slutter vi af med den danske nationalret, når det kommer til dessert – nemlig rød grød med fløde – sammen med Line Jensen.
Imens det sidste måltid holder en pause, ser vi tilbage på nogle af de bedste øjeblikke i programmet, med klip fra tidligere programmer. I denne uge skal vi have en klassisk brunch med filminstruktør Bille August. Musiker Drew Sycamore har valgt en all-time favorite hos de fleste danskere, nemlig en god gammeldags pizza. Til dessert skal vi have en bid kringle med komiker Nikolaj Stokholm.
Imens det sidste måltid holder en pause, ser vi tilbage på nogle af de bedste øjeblikke i programmet, med klip fra tidligere programmer. I denne uge skal vi have en milliardær Christian Stadils egen champagne. Strikkedesigner Lærke Bagger har fået Jonas ned og hente godter fra 7-Eleven og Anders Breinholt snakker om død over pandekager med is.
Imens det sidste måltid holder en pause, ser vi tilbage på nogle af de bedste øjeblikke i programmet, med klip fra tidligere programmer. I denne uge skal vi have en programklassiker med balletmester Nikolaj Hübbe. Mogens Jensen inviterer til snapseviser og smørrebrødsbord. Til sidst slutter vi af med besøg fra Nikoline Werdelin som har bestilt en sød klassiker af en dessert, til at slutte sit sidste måltid af på.
Hun er en af de mest eftertragtede fotografer i Danmark, og alle vil have deres billede taget af lige netop hende. Selvom det nok ikke er alle, som kender til Petra Kleis, så er det med garanti alle, der har stødt på hendes arbejde som fotograf. Hun står blandt andet bag de ikoniske nøgenbilleder af Tobias Rahim, har portrætteret Keld og Hildas kærlighed på forsiden af Euroman og taget nogle af de mest ærlige billeder af Helle Thorning-Schmidt. Da hun var 13 år, blev Petra Kleis bror kørt ned af et tog. Det var en ulykke, som splittede hendes familie fra hinanden, og som har gjort det til en kamp for hende at kunne finde ro og tryghed i sit familieliv den dag i dag. Fotograf Petra Kleis er ugens gæst i 'Det sidste måltid' på Radio4.
Han debuterede som sanger i funkbandet Zapp Zapp og står bag kæmpe hits som ”Still Believing” og ”Hjertet ser”. Erann David Drori voksede op i en jødisk familie, hvor regler og religion fyldte så meget, at han blev sendt på klosterskole i Israel, da han var 12 år gammel. Det holdt dog kun 3 år, inden hans mor hentede ham hjem til Danmark igen. Han ville egentlig have været pilot, men kærligheden og talentet for musik endte med at være vigtigere og fik ham til at vælge en karriere som musiker. Til sit sidste måltid ser han tilbage på et liv, hvor kærligheden for musikken har været det altoverskyggende. / Erann DD er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4. /
Han er en af Danmarks mest succesfulde og anerkendte entertainere. De fleste har et forhold til Simon Kvamm, om det er som rockeren Baune fra satireprogrammet ’Drengene fra Angora’, eller når man hører hans ikoniske stemme i bands som ’Nephew’, ’De eneste to’ eller ’Hugorm’. Til sit sidste måltid reflekterer han over, hvad der har givet ham den drivkraft, der har gjort ham til den, han er i dag, og hvordan en umotiveret knytnæve til halbal for mange år siden stadig fylder hos ham, når han vågner om morgenen. / Musiker og entertainer Simon Kvamm er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4. /
Hun forsker i noget så romantisk som stjernestøv og er professor i astronomi og astrofysik. Anja Cetti Andersen er en af de dygtigste formidlere i Danmark og har en helt særlig evne til at gøre nogle af universets mest komplicerede elementer letforståelige for alle og enhver. Til sit sidste måltid ser hun tilbage på et liv og en karriere, der er drevet af lysten til at ville det hele, selvom hun måske ikke altid har tid til det. Astronom og astrofysiker Anja Cetti Andersen er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4./
Han har spillet musik hele sit liv og er forsanger i Danmarks ældste og mest sejlivede rockband. Selvom Peter A. G. egentlig ikke kan lide sin egen stemme, så har det ikke holdt ham fra at spille i Gnags i over 50 år og synge deres velkendte sange som ”Vilde kaniner” og ”Mr. Swing King”. Nu er han aktuel med en ny bog, hvor han, ligesom til sit sidste måltid, ser tilbage på sine snart 70 år, og hvordan det er lykkedes ham at blive anerkendt som en af Danmarks største musikere på trods af meget modstand fra de finere kulturklasser. br>Sanger, sangskriver, musiker, billedkunstner, forfatter, businessman, entreprenør, sprællemand, kropshumorist og shaman Peter A. G. er ugens gæst i 'Det sidste måltid' på Radio4. /
Han er mesteren af nærvær og autenticitet, og en af de dygtigste dokumentarister vi har i Danmark. Selvom Anders Agger startede sin journalistiske karriere som nyhedsjournalist, pegede hans arbejde altid mere over i tv-antropologi end egentlig nyhedsjournalistik. Med programmer som ’Indefra – Med Anders Agger’ og ’Anne og Anders’, viste han sit særlige talent for både at interviewe, men også at formidle selv de sværeste fortællinger. Til sit sidste måltid reflekterer han over et liv, hvor hans naturlige lyst til at snakke med mennesker også blev hans levevej og identitet. Journalist og dokumentarist Anders Agger er ugens gæst i det sidste måltid.